Μία από τις πιο ένοχες απολαύσεις μας, τώρα δικαιώνεται! Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Βρετανική Επιθεώρηση Διατροφής απενοχοποιεί την σοκολάτα – τουλάχιστον όταν αυτή καταναλώνεται σε μικρές ημερήσιες δόσεις.
Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν οι βρετανοί ερευνητές, η κατανάλωση μικρής ποσότητας σοκολάτας καθημερινά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη ή καρδιακών παθήσεων.
Φυσικά, δεδομένης της μεγάλης περιεκτικότητάς της σε λιπαρά και ζάχαρη, η υπερκατανάλωση της σοκολάτας μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα βάρους ή οδοντιατρικής φύσης. Ωστόσο, πιο πρόσφατες μελέτες επισημαίνουν ότι η τακτική, με μέτρο κατανάλωσή της μπορεί να ωφελήσει την υγεία – ιδιαίτερα αν πρόκειται για μαύρη σοκολάτα.
Η μαύρη σοκολάτα έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο, επομένως και σε αντιοξειδωτικά – συγκεκριμένα, τα φλαβονοειδή, που προστατεύουν τα κύτταρά μας από κάποιες μορφές φθοράς.
πηγη: in2life.gr