«Έκανε πίσω» ο Αυστραλός επιχειρηματίας που ισχυριζόταν ότι είναι ο δημιουργός του Bitcoin

Advertisement

Δεν πραγματοποίησε την υπόσχεσή του να παρέχει αποδείξεις ότι είναι ο «Satoshi Nakamoto» – ο σκιώδης δημιουργός του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin- ο Αυστραλός επιχειρηματίας που προέβη στον εν λόγω ισχυρισμό, Κρεγκ Ράιτ.

Ο Ράιτ είχε υποσχεθεί να παρουσιάσει ένα ποσό στο εικονικό νόμισμα από ένα από τα πρώτα address blocks (τρόπον τινά τις πρώτες «εκδόσεις» bitcoins), κάτι που θεωρείται πως θα μπορούσε να κάνει μόνο ο δημιουργός του νομίσματος.

Ωστόσο, όπως έγραψε σε blogpost, «πίστευα ότι θα μπορούσα να το κάνω αυτό. Πίστεψα ότι θα μπορούσα να αφήσω τα χρόνια ανωνυμίας πίσω μου…αλλά όπως εξελίχθηκαν τα γεγονότα αυτής της εβδομάδας και ετοιμαζόμουν να δημοσιοποιήσω τις αποδείξεις της πρόσβασης στα πρώτα “κλειδιά”, έσπασα. Δεν έχω το κουράγιο. Δεν μπορώ».
Στη συνέχεια του post του υποστηρίζει ότι δέχτηκε επιθέσεις ο ίδιος, ενώ αμφισβητήθηκαν τα προσόντα του.

Advertisement

«Όταν αυτά αποδείχτηκαν λάθος, άρχισαν άλλα. Ξέρω τώρα ότι δεν είμαι αρκετά δυνατός για αυτό. Ξέρω πως αυτή η αδυναμία θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά σε αυτούς που με στήριξαν, και ειδικά στον Τζον Ματόνις και τον Γκάβιν Άντρεσεν. Μπορώ μόνο να ελπίζω ότι η τιμή και η αξιοπιστία τους δεν έχουν πληγεί από τις πράξεις μου. Δεν παραπλανήθηκαν, αλλά ξέρω ότι ο κόσμος δεν πρόκειται να το πιστέψει τώρα ποτέ αυτό. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι λυπάμαι».

Τους ισχυρισμούς του Ράιτ είχαν φέρει στην επιφάνεια το BBC, ο Εconomist και το GQ. Ο ίδιος είχε ισχυριστεί πως μπορούσε να μεταφέρει μερικά bitcoins από το «block 9» χρησιμοποιώντας ένα μυστικό «κλειδί» που πιστεύεται ότι είνανι γνωστό μόνο στον δημιουργό του νομίσματος, Satoshi Nakamoto.

Ακολούθησε έντονη αντιπαράθεση με ερευνητές του χώρου της ασφαλείας, που αμφισβήτησαν την αξιοπιστία των αποδείξεων που είχε πει ότι θα παρουσίαζε και εν τέλει ο Ράιτ υποστήριξε ότι θα το αποδείκνυε με «ατράνταχτα» στοιχεία.

Advertisement

Δύο από τα πλέον υψηλόβαθμα μέλη του Bitcoin Foundation (οι Άντρεσεν και Ματόνις, που αναφέρθηκαν στο blogpost) δήλωναν πεπεισμένοι ότι ο Ράιτ είναι όντως ο δημιουργός.

πηγη:naftemporiki.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement