Επιστροφή στις νίκες για τον Τζόκοβιτς στο τουρνουά της Μαδρίτης, επί του Μάρεϊ

Advertisement

Αυτή την φορά ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του, επικρατώντας 2-1 σετ του Άντι Μάρεϊ σε ένα συναρπαστικό τελικό και κατέκτησε το τρόπαιο στην Μαδρίτη για δεύτερη φορά στην καριέρα του, μετά το 2011.

Ο Νόλε έφτασε τα 29 Masters στην καριέρα του (1000άρια τουρνουά) και ξεπέρασε κατά ένα τον Ράφα Ναδάλ. Το νούμερο 1 στον κόσμο χρειάστηκε 2 ώρες και 6 λεπτά για να νικήσει τον περσινό νικητή, με τον Μάρεϊ να παλεύει μετά το πρώτο σετ, που έχασε εύκολα, επιχειρώντας την μεγάλη ανατροπή.

6-2, 3-6 και 6-3 ήταν τα τρία σετ του αγώνα με το τελευταίο γκέιμ του αγώνα συναρπαστικό. Ο Τζόκοβιτς σέρβιρε για το τρόπαιο αλλά χρειάστηκε να σώσει επτά break point (!) του Μάρεϊ και τελικώς στον δεύτερο πόντο για τη νίκη πανηγύρισε με υψωμένες γροθιές και το κοινό να τον αποθεώνει.

Advertisement

Ο Τζόκοβιτς έδειξε στην Μαδρίτη ότι ξεπέρασε το σοκ του πρόωρου αποκλεισμού στο Μόντε Κάρλο πριν λίγες ημέρες (το μοναδικό από τα τελευταία 6 μεγάλα τουρνουά, που δεν κέρδισε) και εμφανίζεται σε εξαιρετική κατάσταση και στο χώμα. Ο Μάρεϊ έχασε το 12ο ματς στα τελευταία 13 με τον Σέρβο και μαζί και το νούμερο 2 στην κατάταξη από τον Φέντερερ, παρότι δεν αγωνίστηκε.

Επόμενο μεγάλο ραντεβού είναι το Open στην Ρώμη, που ξεκινά αύριο, με τον Τζόκοβιτς να υπερασπίζεται τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στον τελικό με τον Φέντερερ, έχοντας στην δική του πλευρά του ταμπλό, εκτός από τον Ελβετό και το Ναδάλ, με τον Μάρεϊ να είναι πιο «τυχερός» από την κλήρωση.

πηγη:cnn.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement