Πόσο καλύτερα είναι τελικά τα βιολογικά προϊόντα;

Advertisement

Είναι “trendy” τα βιολογικά ή πρόκειται για την ανάγκη του ανθρώπου να ξαναγυρίσει σε αναλλοίωτα φυσικά προϊόντα; Κατά πόσο και γιατί τα βιολογικά είναι θρεπτικότερα των συμβατικών προϊόντων; Ενδιαφέροντα στοιχεία που θα λύσουν απορίες…

Οι λόγοι για τους οποίους καλούμαστε να προτιμούμε τα βιολογικά προϊόντα είναι πολλοί. Πέρα του ότι αποτελούν έναν τρόπο για να σταματήσουμε την εισβολή ουσιών που δεν αφομοιώνονται από τη φύση και τον οργανισμό μας, έχουν ιδιαίτερα μεγάλη διατροφική αξία. O καθένας το γνωρίζει αυτό.

Όλοι μπορούν μέσα από την εμπειρίας τους να αισθανθούν τη γεύση που παίρνουν από ένα προϊόν βιολογικής καλλιέργειας, το οποίο είναι καθαρό και απαλλαγμένο από χημικά.

Advertisement

Η παλιά νοοτροπία, «για να δεις εάν ένα προϊόν είναι φρέσκο και υγιεινό πρέπει πρώτα να το φας με τα μάτια, έπειτα με τη μυρωδιά και τέλος με τη γεύση», αντιπροσωπεύει ακριβώς τη λογική των βιολογικών προϊόντων. Γι’ αυτό τον λόγο λοιπόν, την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε ένα κατάστημα τροφίμων, προσπαθήστε να καταλάβετε την προέλευσή τους.

Πιο συγκεκριμένα και επιστημονικά, έρευνες στα βιολογικά προϊόντα που ελέγχθηκαν δείχνουν πως  παρουσιάζουν υψηλότερα επίπεδα βιταμινών, ενώ είναι επίσης πλούσια σε Ωμέγα 3, λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικές ουσίες.

Επιπλέον, το χρώμιο, η έλλειψη του οποίου σχετίζεται με τον διαβήτη και την αθηροσκλήρυνη, βρέθηκε αυξημένο κατά 78%, το σελήνιο, ισχυρό αντιοξειδωτικό, βρέθηκε κατά 390% υψηλότερο, ενώ το ασβέστιο κατά 70%.

Advertisement

Τέλος, το λίθιο, η έλλειψη του οποίου σχετίζεται με την κατάθλιψη, και το μαγνήσιο, που συνδέεται με μειωμένη θνησιμότητα από καρδιαγγειακές παθήσεις βρέθηκαν υψηλότερα σε ποσοστό 188% και 138% αντίστοιχα.

Ο κατάλογος που αναφέρει τη θρεπτική αξία των βιολογικών προϊόντων είναι μακρύς. Αυτό όμως που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι η φύση έχει προνοήσει για μας και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε το παράδειγμά της.

πηγη:flowmagazine.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement