Το junk food είναι καταστροφικό όσο και ο διαβήτης

Advertisement

Επιστήμονες βρήκαν ότι αν τρώμε συχνά και πολύ βρώμικο και πρόχειρο φαγητό ο οργανισμός μας και τα διάφορα όργανα του σώματός μας, π.χ. τα νεφρά μας, θα βρίσκονται στην ίδια επιβαρυμένη κατάσταση όπως θα ήταν αν είχαμε διαβήτη.

Ο διαβήτης είναι γνωστό ότι είναι μία ασθένεια που μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες για την υγεία μας αν την αφήσουμε χωρίς θεραπεία και προσοχή.

Καθώς το σάχκαρο που κυκλοφορεί στον οργανισμό δεν μπορεί να ελεγχθεί – αφού η ινσουλίνη που παράγεται είναι λίγη ή και καθόλου – προκαλείται υπεργλυκαιμία που έχει ως αποτέλεσμα να βλάπτονται διάφορα όργανα του σώματός μας, όπως τα νεφρά, τα μάτια, η καρδιά, ο εγκέφαλος και να δημιουργούνται επιμέρους προβλήματα όπως για παράδειγμα στύσης.

Advertisement

Κάτι παρόμοιο – εξηγούν οι ειδικοί – συμβαίνει στο σώμα μας και όταν το παρακάνουμε με το junk food (το πρόχειρο – “βρώμικο” φαγητό).

Επιστήμονες από το Anglia Ruskin University συνέκριναν τα αποτελέσματα εξετάσεων αίματος και άλλων τεστ μεταξύ ποντικιών που είχαν διαβήτη και άλλων που ήταν πολύ παχύσαρκα εξαιτίας της κατανάλωσης πολλών τροφών με μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και λίπους.

Παρατήρησαν λοιπόν ότι πολλοί δείκτες ήταν παρόμοιοι και ότι τα ποντίκια που έτρωγαν “βρώμικο” φαγητό είχαν ανάλογο προφίλ, στις εξετάσεις τους, με αυτά που είχαν διαβήτη.

πηγη: vita

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement