Η Nissan εξαγοράζει το 34% της Mitsubishi

Advertisement

Μετά την χθεσινή φήμη, πλέον έγινε επίσημο. Η Nissan Motor Co. ανακοίνωσε σήμερα πως θα προχωρήσει στην εξαγορά του 34% της Mitsubishi Motors Corp. έναντι 237 δισ. γεν (1,9 δισ. ευρώ) κάτι που θα την καταστήσει κύριο μέτοχο στην εταιρεία.

Σύμφωνα με την Nissan, η τελική συμφωνία θα γίνει στις 25 Μαΐου και μετά την ολοκλήρωσή της, το πλειοψηφικό μερίδιο της Mitsubishi Motors θα ανήκει στην Nissan και τον όμιλο της Mitsubishi που περιλαμβάνει την Mitsubishi Heavy Industries Ltd, η οποία κατέχει το 20% της Mitsubishi Motors Corp.

Η Nissan θα έχει αντιπροσώπευση στο διοικητικό συμβούλιο της Mitsubishi Motors με βάση το μερίδιο της, ενώ ο πρόεδρος της Mitsubishi Motors θα προταθεί από την Nissan.

Advertisement

«Η Nissan είναι αποφασισμένη να διατηρήσει και να αναπτύξει το σήμα της Mitsubishi Motors. Θα βοηθήσουμε την εταιρεία να ξεπεράσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, ιδιαίτερα όσον αφορά την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στην απόδοση της εταιρείας όσον αφορά την εξοικονόμηση καυσίμων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Carlos Ghosn σε συνέντευξη Τύπου στη Γιοκοχάμα.

πηγη: autoblog

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement