Αυτόνομο ηλεκτρικό όχημα από τη BMW το 2021

Advertisement

Η BMW σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό όχημα που θα μπορεί να κινηθεί μόνο του στο δρόμο από το 2021 και έπειτα.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σε συνάντηση με μετόχους, ο διευθύνων σύμβουλος της BMW, Harold Krueger, η BMW έχει το βλέμμα της στραμμένο προς το μέλλον και φιλοδοξεί να παρουσιάσει μία πρόταση για την αυτοκίνηση του αύριο, βασιζόμενη στο ηλεκτροκίνητο i8 που ήδη κυκλοφορεί.

Το BMW iNext, όπως είναι πιθανό να ονομάζεται το νέο όχημα, αναμένεται να κυκλοφορήσει στους δρόμους το 2021.

Advertisement

Οι περισσότερες ιδέες για το σχεδιασμό και τα επιμέρους συστήματά του προέρχονται από το πρωτότυπο Vision Next 100, το οποίο παρουσιάστηκε στις αρχές του χρόνου.

Τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι η δυνατότητα της αυτόνομης κίνησης, το χαμηλό βάρος, η υψηλή συνδεσιμότητα με ψηφιακές υπηρεσίες και το εντελώς αλλαγμένο εσωτερικό σε σχέση με ό,τι μας έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα η βαυαρική φίρμα.

Το κομμάτι της ηλεκτροκίνησης είναι σημαντικό για την BMW, η οποία το προωθεί τόσο με τα αμιγώς ηλεκτρικά της αυτοκίνητα όσο και με υβριδικές προτάσεις.

Advertisement

Το όνομα Next αναμένεται να συνοδεύει ανάλογες πρωτοβουλίες της BMW, για οχήματα με νέες τεχνολογίες που βασίζονται κυρίως σε έναν συνδυασμό ηλεκτρικής κίνησης και υψηλής τεχνολογίας.

πηγη: pestaola

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement