Έρχονται 3D εκτυπωτές υψηλών ταχυτήτων και χαμηλού κόστους

Advertisement

Δύο νέους 3D εκτυπωτές υψηλών ταχυτήτων, που είναι σε θέση -σύμφωνα με την εταιρεία- να εκτυπώνουν 10 φορές ταχύτερα από τα ανταγωνιστικά συστήματα, ενώ παράλληλα είναι πιο οικονομικοί, παρουσίασε η ΗΡ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η τεχνολογία multi jet fusion που έχει αναπτύξει σημαίνει πως οι συσκευές της είναι σε θέση να παράγουν ανώτερης ποιότητας πρωτότυπα. Ωστόσο, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του BBC, προς το παρόν οι εκτυπωτές αυτοί είναι σε θέση να εκτυπώνουν μόνο σε ένα χρώμα και ένα υλικό, κάτι το οποίο θα περιορίσει την απήχησή τους.

Η ΗΡ, σύμφωνα με το BBC, επιδώκει να αμφισβητήσει τα πρωτεία των Stratasys και 3D Systems, που κυριαρχούν στον χώρο.

Advertisement

«Οι εκτυπωτές της ΗΡ μπορούν να παράγουν πραγματικά υψηλής ανάλυσης εξαρτήματα σε κόστος και ταχύτητα που τσακίζει τον ανταγωνισμό» εκτιμά ο Τζο Κέμπτον, αναλυτής της Canalys. «Η τεχνολογία της πραγματικά αποτελεί μεγάλο βήμα προς τα εμπρός και game changer. Αυτό που έχουν οι ανταγωνιστές, αυτή τη στιγμή, είναι μια μεγαλύτερη γκάμα υλικών και τη δυνατότητα εκτύπωσης σε πολλαπλά χρώματα. Αλλά μακροπρόθεσμα, η ΗΡ θα έπρεπε να είναι σε θέση να κλείσει αυτό το κενό».

Εν αντιθέσει με πολλούς high-end 3D εκτυπωτές, η τεχνολογία της ΗΡ δεν χρησιμοποιεί λέιζερ για να παρέχει το υλικό της. Αντ’αυτού, αφήνει ένα λεπτό στρώμα σκόνης, πριν χρησιμοποιήσει ένα θερμικό inkjet σύστημα προκειμένου να εισάγει ένα επιπρόσθετο χημικό το οποίο «δένει» το υλικό.

Αυτό επαναλαμβάνεται στρώμα- στρώμα μέχρι να ολοκληρωθεί το αντικείμενο.

Advertisement

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι συσκευές της μπορούν να στοχεύουν 340 εκατ. σημεία (voxels- volumetric pixels) ανά δευτερόλεπτο. Ωστόσο, το μειονέκτημα είναι ότι οι πρώτοι εκτυπωτές της ΗΡ που χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία μπορούν να παράγουν μόνο αντικείμενα φτιαγμένα από μονοχρωματικό θερμοπλαστικό, τη στιγμή που ανταγωνιστικά μηχανήματα μπορούν να φτιάξουν αντικείμενα από μέταλλο, διάφορα είδη πλαστικών, κεριά κ.α., καθώς και σε διαφορετικά χρώματα.

Τα δύο μοντέλα της εταιρείας είναι το Jet Fusion 3D 3200, μεγέθους πλυντηρίου, στα 130.000 δολάρια, και το Jet Fusion 3D 4200, η τιμή του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί και που αποτελεί το πιο «high end» μοντέλο.

πηγη: naftemporiki

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement