Πρώτο βραβείο καινοτομίας για ιδέα φοιτητών που βοηθά τα ΑΜΕΑ να αυτοεξυπηρετούνται

Advertisement

Τρεις φοιτητές του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είχαν μία έξυπνη ιδέα με την οποία μπορούν να βοηθηθούν τα ΑΜΕΑ να αυτοεξυπηρετούνται και να νιώθουν όσο το δυνατόν πιο αυτόνομα.

Πρόκειται για μία μια καινοτόμα διαδικτυακή πλατφόρμα που ονομάζεται  «ΑiDlink» και  λειτουργεί ως  ψηφιακός ενδιάμεσος που γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στα ΑΜΕΑ και τους φορείς που μπορούν να τα βοηθήσουν, ενώ καλεί τις επιχειρήσεις να χρηματοδοτήσουν λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα αυτοεξυπηρέτησης που αντιμετωπίζουν.

Με την ιδέα τους αυτή κατέκτησαν την πρώτη θέση στο Φοιτητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας/JA START-UP του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece», που έγινε πριν από λίγες μέρες στο Κέντρο Ελληνικός  Κόσμος. Πήραν το έπαθλο  των 9.000 ευρώ και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Enterprise Challenge», του Junior Achievement Europe που θα διεξαχθεί στις 6-8 Ιουλίου στο Βουκουρέστι.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement