6 γευστικά φεστιβάλ του κόσμου που θα θέλαμε να επισκεφτούμε τους επόμενους μήνες

Advertisement

Δεν είναι λίγοι οι ταξιδιώτες εκεί έξω που προγραμματίζουν τον επόμενό τους προορισμό με βάση τη γεύση. Γι’ αυτούς, υπάρχουν «νόστιμα» φεστιβάλ που πραγματοποιούνται τους επόμενους μήνες σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Pizzafest, Νάπολη, Ιταλία (6-11 Σεπτεμβρίου 2016)

Κάθε βράδυ, κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης εβδομάδας τον Σεπτέμβριο, η περιοχή Lungomare Caracciolo στη Νάπολη μετατρέπεται σε… χωριό πίτσας, με 500 χιλιάδες επισκέπτες που καταναλώνουν περισσότερες από 100 χιλιάδες πίτσες κάθε είδους. Οι καλύτερες πιτσαρίες της πόλης σερβίρουν, μάλιστα, ιστορικές βερσιόν των κλασικών Ναπολιτάνα, Μαργαρίτα και Μαρινάρα, ενώ, φυσικά, δεν λείπουν και οι διαγωνισμοί, αλλά και οι απλές απολαύσεις, όπως το να γευτεί κανείς μια… vesuvio πίτσα του στη σκιά ενός αληθινού ηφαιστείου.

Advertisement

Salon de Chocolate, Quito, Ισημερινός (17-19 Ιουνίου 2016)

Το να φτάσει κανείς στο Εκουαδόρ την επόμενη εβδομάδα σίγουρα δεν είναι πιθανό, το ίδιο το φεστιβάλ, όμως, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Σύμφωνα με πολλούς, παρ’ όλο που υπάρχουν πολλά φεστιβάλ σοκολάτας στον κόσμο, κανένα δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτό στο Quito, καθώς το Εκουαδόρ παράγει περισσότερη υψηλής ποιότητας σοκολάτα από οποιαδήποτε άλλη χώρα και το φεστιβάλ αυτό είναι το καλύτερο μέρος για να τη δοκιμάσει κάποιος, στις δοκιμές και τα μαθήματα μαγειρικής που γίνονται.

Οι ντόπιοι καταφτάνουν νωρίς και από τις 10 το πρωί σχηματίζονται ήδη ουρές, ενώ για φέτος αναμένονται περίπου 15 χιλιάδες επισκέπτες. Η τελευταία μέρα είναι και η πιο σημαντική, καθώς τότε ανακοινώνονται οι νικητές διάφορων διαγωνισμών, ένας εκ των οποίων είναι και η γλυπτική σε σοκολάτα.

Advertisement

MAD 5 Tomorrow’s Kitchen, Κοπεγχάγη, Δανία (28-29 Αυγούστου 2016)

Mad είναι η δανέζικη λέξη για το φαγητό και το MAD Symposium είναι μια σειρά από συζητήσεις με βάση αυτό και παρουσιάσεις που διοργανώνονται από μη κερδοσκοπικό οργανισμό, του οποίου η αποστολή είναι να κάνει το κάθε γεύμα μας καλύτερο. Στόχος είναι να ενημερωθεί το κοινό σχετικά με το πώς μπορεί να φάει υπεύθυνα, όπως και για το τι κάνει καλό στον οργανισμό.

Οι συζητήσεις γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, από την Κοπεγχάγη έως τη Νέα Υόρκη και τα θέματα είναι πολύ ενδιαφέροντα, όπως «το πραγματικό κόστος του φθηνού φαγητού», «πώς θα είναι οι κουζίνες του κόσμου στο μέλλον;», που θα συζητηθεί και εν προκειμένω, κ.ά.

Advertisement

Galway Oyster Festival, Galway, Ιρλανδία (23-25 Σεπτεμβρίου 2016)

Το διάσημο φεστιβάλ θαλασσινών του Galway πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη δυτική ακτή της Ιρλανδίας, συνδυάζοντας εκθέσεις, γκουρμέ θαλασσινά, live παραδοσιακή, ιρλανδική μουσική και φυσικά διαγωνισμούς World Oyster Opening Championships. Το φεστιβάλ είναι ιδιαιτέρως δημοφιλές στην περιοχή και κάθε χρόνο γεμίζει με οικογένεις και παιδιά που αγαπούν τα θαλασσινά και θέλουν να δουν τους σεφ να κάνουν τα… «μαγικά» τους με αυτά.

Annual Golden Spurtle, Cairngorms, Σκωτία (8 Οκτωβρίου 2016)

Advertisement

Spurtle είναι ένα ξύλινο σκωτσέζικο κουζινικό εργαλείο, το οποίο χρησιμοποιούν για να ανακατεύουν το πόριτζ, ένα γεύμα που φτιάχνεται με βρασμένη βρώμη σε γάλα ή νερό και καταναλώνεται συνήθως για πρωινό. Αν μη τι άλλο, η Σκωτία είναι από τις πρώτες που μας έρχονται στο μυαλό όταν ακούμε για πόριτζ, κι ένα φεστιβάλ προς τιμήν του δεν θα μπορούσε να λείπει. Οι Σκωτσέζοι γιορτάζουν τη δική τους υπερτροφή με ένα διαγωνιστικό φεστιβάλ στο Carrbridge, ένα χωριό στο Εθνικό Πάρκο Cairngorms, πραγματοποιώντας τους Αγώνες World Porridge-Making Championships, όπου οι συμμετέχοντες ετοιμάζουν το πιάτο και ο νικητής κερδίζει τη χρυσή «κουτάλα». Αρκεί να θυμούνται πάντα κάποιες σχετικές προλήψεις, όπως το ότι το ανακάτεμα πρέπει να γίνεται με βάση τη φορά των δεικτών του ρολογιού, το τελικό προϊόν πρέπει να τρώγεται από το κατάλληλο μπολ κ.ο.κ.

The Onion Market, Βέρνη, Ελβετία (28 Νοεμβρίου 2016)

Το Παζάρι Κρεμμυδιού είναι το μεγαλύτερο παραδοσιακό φεστιβάλ της πρωτεύουσας της Ελβετίας κι όχι άδικα, αφού εκεί φιγουράρουν 50 τόνοι κρεμμυδιών σε διάφορες μορφές (σκέτα, πλεξούδες, ροδέλες κ.ο.κ.), με τη συνοδεία υφαντών, κοσμημάτων, κεραμικών και παιχνιδιών. Το highlight του φεστιβάλ είναι ο πόλεμος με τα κομφετί, ο οποίος ξεκινά ακριβώς στις 4 το απόγευμα, χωρίς καθυστερήσεις.

Advertisement

Το φεστιβάλ ξεκινά επίσημα στις 6 το πρωί, αλλά το κέντρο της πόλης κατακλύζεται από τη χαρακτηριστική οσμή του κρεμμυδιού από τις 5 π.μ., όταν οι πρώτες κρεμμυδόσουπες αρχίζουν να βράζουν και οι τάρτες κρεμμυδιού να μπαίνουν στο φούρνο. Κι αν τα μάτια σας αρχίσουν να δακρύζουν, λίγο ζεστό κρασί με μπαχαρικά από τα διάφορα stand, θα κάνει τα πράγματα καλύτερα.

πηγη: clickatlife

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement