MotoGP Βαρκελώνη: Ο Rossi νικά τον Marquez, o Iannone ρίχνει τον Lorenzo

Advertisement

Οι Rossi και Marquez έδωσαν μάχη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, κι ενώ ο Ιταλός βγήκε τελικά νικητής, ο Ισπανός είναι αυτός που βρίσκεται πλέον μπροστά στη βαθμολογία, αφού ο Jorge Lorenzo είχε έναν καταστροφικό αγώνα.

Ο Lorenzo πετάχτηκε ως συνήθως πρώτος στην εκκίνηση, όμως γρήγορα ο αγώνας του πήρε την κάτω βόλτα. Ο Rossi έπεσε στην 8η θέση μετά την εκκίνηση, αλλά ανέβηκε γρήγορα και πήρε την πρωτοπορία από τον Lorenzo, περνώντας τον από την εσωτερική της Στροφής 1, στην αρχή του 6ου γύρου.

Ο Marquez πέρασε τον Lorenzo στη Στροφή 5 του ίδιου γύρου, και στους επόμενους γύρους οι Dani Pedrosa και Maverick Vinhales πέρασαν κι αυτοί τον παγκόσμιο πρωταθλητή που εμφανώς δυσκολευόταν.

Advertisement

Ενώ απέμεναν 10 γύροι, ο Lorenzo ήταν 10” πίσω από τον Rossi και τον έφτανε με ραγδαίο ρυθμό ο Andrea Iannone. Τα χειρότερα όμως ήρθαν όταν ο Ιταλός έχασε τα φρένα στην είσοδο της Στροφής 10 και η Ducati του χτύπησε τον πίσω τροχό της Yamaha του Lorenzo, με αποτέλεσμα να πέσουν και οι δύο.

Αυτό επανέφερε τις κάμερες στη μάχη μεταξύ των Rossi και Marquez για την πρώτη θέση. Η διαφορά μεταξύ τους κυμαινόταν από τα 3 έως τα 6 δέκατα, καθώς ο Ιταλός δεν μπορούσε να ξεφύγει από τη Honda και ήταν μόλις 0,248” μπροστά ενώ απέμεναν 5 γύροι.

Τότε ο Marquez έκανε την κίνησή του. Πέρασε για λίγο μπροστά στη Στροφή 10, αλλά ο Rossi αντέδρασε στη μέση της στροφής και βγήκε ξανά πρώτος. Ο Marquez τον πέρασε στην εμπρός ευθεία 4 γύρους πριν το τέλος, αλλά ο Rossi τον ξαναπέρασε στα φρένα για τη Στροφή 1.

Advertisement

Στον επόμενο γύρο ο Marquez πέρασε και έμεινε μπροστά, αλλά ο Rossi κρατήθηκε αρκετά κοντά ώστε να ξαναπάρει την πρωτοπορία στο ίδιο σημείο, στον προτελευταίο γύρο.

Ο Ιταλός ξέφυγε ελάχιστα κατά τη διάρκεια αυτού του γύρου, αλλά ένα λάθος του Ισπανού στη Στροφή 7 του έδωσε το περιθώριο να αναπνεύσει στον τελευταίο γύρο.

Ήταν η δεύτερη φετινή νίκη του Rossi και η πρώτη του στη Βαρκελώνη από το 2009.

Advertisement

Η ψυχρή σχέση μεταξύ του Rossi και του Marquez δεν τους εμπόδισε να δώσουν τα χέρια στο παρκ-φερμέ, μετά τον τερματισμό.

Ο Marquez είναι τώρα επικεφαλής στο πρωτάθλημα με 125 βαθμούς, 10 περισσότερους από τον Lorenzo, με τον Rossi άλλους 12 πιο πίσω.

Ο Pedrosa μετέτρεψε την 3η θέση της εκκίνησης σε 3η θέση και στον αγώνα, με τον Vinhales να τερματίζει 4ος, αρκετά πιο πίσω, αφού οι δυο τους είχαν έντονη μάχη μεταξύ τους πριν πιάσουν και περάσουν τον Lorenzo.

Advertisement

Ο Pol Espargaro ήταν 5ος και πρώτος «δορυφορικός» αναβάτης με τη Yamaha Tech 3. Πίσω του τερμάτισαν ο Cal Crutchlow (LCR Honda), που για μια φορά δεν έπεσε, και ο Andrea Dovizoso (Ducati).

O Alvaro Bautista (Aprilia), που είχε ξεκινήσει τελευταίος, ανέβηκε θεαματικά προς το τέλος για να τερματίσει στην 8η θέση. Ο τελευταίος αναβάτης που προσπέρασε ήταν ο Danilo Petrucci (Pramac Ducati), ενώ ο Hector Barbera (Avintia Ducati) που ξεκίνησε 4ος έπεσε τελικά στη 10η θέση.

Μετά τον αγώνα ο Barbera υποβιβάστηκε άλλη μία θέση λόγω μιας παράνομης κίνησης που έκανε στη Στροφή 13 του τελευταίου γύρου, με αποτέλεσμα να ανέβει ο Jack Miller (Marc VDS Honda) στη 10η θέση. Είναι το καλύτερο αποτέλεσμα στην καριέρα του νεαρού Αυστραλού στα MotoGP, μετά από μια μέχρι τώρα άτυχη χρονιά.

πηγη: drive

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement