8 ταινίες που μας έκαναν πραγματικά να γελάσουμε

Advertisement

Γκαγκ από τα ‘60s και κάφρικες ταινίες των ‘00s. Μοντέρνες κωμωδίες καταστάσεων και κλασικές φάρσες που άφησαν εποχή. Γκάφες και έξυπνο χιούμορ, θανατερές ατάκες και επιτυχημένες σάτιρες. Αυτά είναι τα συστατικά που μας προκαλούν πηγαίο γέλιο, και οι παρακάτω ταινίες τα έχουν όλα και μας αποζημιώνουν για όλες εκείνες τις αποτυχημένες κωμωδίες που κυκλοφόρησαν κατά καιρούς και μας υποσχέθηκαν ξεκάρδισμα, αλλά μείναμε… με την υπόσχεση.

Zoolander (2001)

Ο Μπεν Στίλερ είναι ένα ηλίθιο μοντέλο σε υπαρξιακή κρίση, μέχρι που έρχεται ο Γουίλ Φέρελ να του δώσει νέο νόημα στη ζωή, κάνοντάς τον διεθνή δολοφόνο. Δύο από τους καλύτερους κωμικούς της γενιάς τους, μαζί με άλλους σταρ όπως τους Ουίλσον και Μπάουι, και δεκάδες δολοφονικές ατάκες, μας κάνουν μία από τις κλασικότερες «κάφρικες» κωμωδίες μετά την αλλαγή του μιλένιουμ.

Μια απίθανη… απίθανη πτήση (1980)

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει κανείς όταν είναι ερωτευμένος, αλλά το άλλο του μισό – που τυγχάνει αεροσυνοδός – θέλει να χωρίσουν; Φυσικά, όταν πρόκειται για μία από τις κλασικότερες κωμωδίες καταστάσεων, πάνω από τα σύννεφα, σε μια πτήση όπου όλα κυλούν ανεξέλεγκτα. Πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Χέιζ και Τζούλι Χάγκερτι, αλλά η καθαρή απόλαυση της ταινίας είναι ο Λέσλι Νίλσεν.

Advertisement

Ο ροζ πάνθηρας (1963)

Ο Πίτερ Σέλερς είναι ο γκαφατζής Κλουζό, που προσπαθεί να συλλάβει τον Φαντομά, ένα ληστή κοσμημάτων που δρα κάτω από τη μύτη του. Ο επόμενος στόχος του είναι ο «Ροζ Πάνθηρας», ένας πολύτιμος λίθος που βρίσκεται στην Ελβετία, και ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Μπλέικ Έντουαρτς στέλνει τον ήρωά του σε ένα ευρωπαϊκό οδοιπορικό υποδειγματικής γκάφας που φέρνει δάκρυα στα μάτια.

Clerks (1994)

«Τόσο αστεία που θα σε κάνει να ουρλιάξεις» έγραφε το περιοδικό Rolling Stone στην κριτική του για την ταινία του Kevin Smith, ένα διαμαντάκι που εξιστορεί μια ημέρα από τις ζωές δύο όχι και τόσο βαρετών υπαλλήλων: Ο Dante και ο Randal δεν σταματούν να πειράζουν τους πελάτες τους, να συζητούν για ταινίες και να παίζουν χόκεϊ στην οροφή του καταστήματος – απολαυστικές οι ερμηνείες των Biran O’Halloran και Jeff Anderson.

Life of Brian (1979)

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι βρετανοί μετρ του χιούμορ από αυτή τη λίστα: Οι Monty Python, στην ταινία με τον επικό ελληνικό τίτλο «Ένας προφήτης… μα τι προφήτης» δίνουν ρέστα στο έξυπνο χιούμορ και τις ξεκαρδιστικές σουρεαλιστικές στιγμές, ίσως παραπάνω και από το «Holy Grail». Για όσους δεν το έχουν δει ακόμη, πρόκειται για την αιρετικά αστεία ιστορία ενός ανθρώπου που ήταν… σχεδόν ο Ιησούς, και ζούσε στην Ιουδαία, όπου ο λαός τον μπέρδευε συνεχώς με κάποιον άλλο «γνωστό» μας.

Advertisement

Τα μυαλά που κουβαλάς (2015)

Η Πιξάρ έχει τον τρόπο της σε κάθε της δημιούργημα να μας κάνει να κλαίμε από τα γέλια και τη συγκίνηση μαζί. Στην πιο πρόσφατη animation ταινία της, όμως, κατάφερε κάτι παραπάνω: Να μας ξυπνήσει όλα τα συναισθήματα στο έπακρο με την ευφυή ιδέα, να τα κάνει… πρωταγωνιστές. Η Χαρά, ο Θυμός, η Θλίψη, η Αηδία και ο Φόβος παλεύουν να συνυπάρξουν στο μυαλό ενός μικρού κοριτσιού και το αποτέλεσμα είναι απλώς υπέροχο. Κερασάκι στην τούρτα, τα ξεκαρδιστικά closing gags με τη γάτα, που απογειώνουν το γέλιο.

Bridesmaids (2011)

Η γυναικεία απάντηση στο Hangover είναι οι «Φιλενάδες», μια ιστορία ανταγωνισμού μεταξύ δύο γυναικών για το ποια είναι η καλύτερη φίλη της νύφης, που καταλήγει σε ξεκαρδιστικές καταστάσεις, ρεζιλέματα, άβολες στιγμές και, πάνω από όλα, σουρεάλ περιπέτειες με την έκπληξη της ταινίας, την Melissa McCarthy, που εξελίχθηκε σε θηλυκό Γαλυφιανάκη.

Το πάρτι (1968)

Ο Πίτερ Σέλερς είναι ο άρχοντας του ξεκαρδιστικού γκαγκ, και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα στο «Πάρτι», μία δεξίωση στην οποία εισβάλλει κατά λάθος ένας ινδός ηθοποιός, και την κάνει άνω-κάτω. Ακολουθούν πτώσεις από σκάλες, ελέφαντες στην πισίνα και άλλα αστεία σκηνικά, που δεν χρειάζονται καν ιδιαίτερη πλοκή για να κρατήσουν το ενδιαφέρον.

πηγη: in2life

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement