Αυτόματη ιατρική διάγνωση με τη βοήθεια της Google

Advertisement

H Google θέλει να βοηθήσει την ιατρική ενημέρωση όσων κάνουν αναζήτηση για συμπτώματα ασθενειών μέσα από τη μηχανή της.

Συγκεκριμένα, όπως επιβεβαίωσε η ίδια η Google μέσα από το επίσημο blog της, στο Google Now θα γίνει πιο άμεση συσχέτιση των αποτελεσμάτων μίας έρευνας για ένα ιατρικό σύμπτωμα με τα σωστά αποτελέσματα, έτσι ώστε να είναι πιο άμεση η πληροφόρηση για κάποια ασθένεια σε σχέση με το σύμπτωμα.

Αυτό, φυσικά, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μπορέσει να υποκαταστήσει την ιατρική συμβουλή, αλλά η Google έχει παρατηρήσει ότι το 1% περίπου όλων των αναζητήσεων που γίνονται μέσα από την μηχανή της αφορούν σε συμπτώματα κάποιας ασθένειας.

Advertisement

Η Google θα δώσει έτσι μια ευρύτερη πληροφόρηση για διάφορα ιατρικά συμπτώματα, μαζί με προτάσεις για την λήψη ή όχι μέτρων, καθώς και μια περιγραφή των γενικών χαρακτηριστικών μίας ασθένειας. Η βάση δεδομένων πάνω στην οποία θα βασιστεί αυτή η online… Παθολογία της Google προέρχεται από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και την Mayo Clinic.

H λύση της Google θα έρθει ως αναβάθμιση στο Google Now, αρχής γενομένης από την Αγγλία, σύμφωνα με το Gizmag, ενώ σε κάθε περίπτωση η Google συνιστά την επίσκεψη στον γιατρό για καλύτερη προστασία και ενημέρωση.

πηγη: pestaola

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement