Τα νέα Saab δεν θα ονομάζονται Saab

Advertisement

H National Electric Vehicle Sweden (NEVS), η εταιρία που έχει αγοράσει ότι έχει απομείνει από την Saab, προσπάθησε να πάρει τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος και του λογότυπου της Saab, αλλά τελικά οι προσπάθειές απέβησαν άκαρπες και έτσι τα τέσσερα νέα μοντέλα που ετοιμάζει δεν θα ονομάζονται Saab.

Βλέπεις η Saab AB, η σουηδική εταιρία αεροδιαστημικής που κατέχει το εμπορικό σήμα της Saab, δεν επέτρεψε στην NEVS να χρησιμοποιήσει το λογότυπο και το όνομά της Saab.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Saab AB, η εταιρία έχει αφαιρέσει το δικαίωμα στην NEVS να χρησιμοποιεί το σήμα και το όνομα της, και πλέον δεν υπάρχει καμία συζήτηση περί αυτού. Η απόφαση είναι ειλημμένη και αμετάκλητη.

Advertisement

Στα τέλη του 2015, η NEVS, που έχει αγοράσει τα περιουσιακά στοιχεία της Saab Automobile, μετά την πτώχευσή της το 2012, υπόγραψε δύο μεγάλες παραγγελίες, μια ύψους €920 εκατ. για 20.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μια ύψους 11 δις ευρώ από εταιρία leasing, ενώ ετοιμάζει και νέο εργοστάσιο στη πόλη Tianjin στα νοτιοανατολικά της Κίνας και εκεί θα κατασκευάσει το πρώτο “ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα βασίζεται σε τεχνολογία της NEVS”.

πηγη: autoblog

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement