Euro NCAP: Πεντάστερα τα Alfa Romeo Giulia, SEAT Ateca και VW Tiguan

Advertisement

Στις πιο πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης που διεξήγαγε ο ευρωπαϊκός οργανισμός ασφαλείας Euro NCAP, δοκίμασε τα Alfa Romeo Giulia, SEAT Ateca και VW Tiguan, τα οποία απέσπασαν πέντε αστέρια, ακόμη και με τον βασικό εξοπλισμό ασφαλείας.

Ο Euro NCAP πλέον δοκιμάζει δυο εκδόσεις του ίδιου αυτοκινήτου, μια την βασική έκδοση ενός μοντέλου, όσο και την έκδοση με τον πλήρη εξοπλισμό. Σε ότι αφορά τα Alfa Romeo Giulia, SEAT Ateca και VW Tiguan, τα αυτοκίνητα διαθέτουν σύστημα αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης στον βασικό εξοπλισμό.

Η Alfa Romeo Giulia πήρε 98% στη προστασία ενηλίκων επιβατών (και ξεπέρασε το μέχρι πρότινος κορυφαίο 97% του Volvo XC90), 81% στη προστασία παιδιών, 69% στη προστασία πεζών και 60% στα συστήματα ασφαλείας.

Advertisement

Η Giulia έχει αποσπάσει την υψηλότερη βαθμολογία που έχει πετύχει ποτέ ένα αυτοκίνητο, μεγαλύτερη από το Volvo XC90 (97% προστασία ενηλίκων) ακόμη και μετά την υιοθέτηση αυστηρότερων κριτηρίων από το σύστημα αξιολόγησης, το 2015. Πως το πέτυχε αυτό; Δύο ήταν τα βασικά στοιχεία σύμφωνα με την Alfa Romeo. Η υιοθέτηση μιας ευρείας σειράς καινοτόμων συστημάτων ασφαλείας, και, δεύτερον, η απόδοση του αμαξώματος που είναι εξίσου ελαφρύ και άκαμπτο, μέσα από την εκτεταμένη χρήση εξαιρετικά ελαφρών υλικών όπως τα ανθρακονήματα, το κράμα αλουμινίου και το πλαστικό.

Το SEAT Ateca συγκέντρωσε 93% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 84% στη προστασία παιδιών, 71% στη προστασία πεζών και 60% στα συστήματα ασφαλείας. Τέλος το VW Tiguan έχει 96% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 84% στη προστασία παιδιών, 72% στη προστασία πεζών και 68% στα συστήματα ασφαλείας.

πηγη: autoblog

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement