F1 GP ΗΠΑ: Νίκησε και ελπίζει ο Hamilton

Ο Βρετανός επέστρεψε στις νίκες έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες

Advertisement

Τρεις αγώνες, 26 βαθμοί. Καλύπτονται; Γιατί όχι. Άλλωστε όπως συνηθίζουν να λένε και οι Αμερικάνοι «It ain’t over ’til the fat lady sings» («Τίποτα δεν έχει τελειώσει μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία»).

O Lewis Hamilton νίκησε στο Austin μια πίστα που κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί δική του μιας και από το 2012 οπότε και υποδέχθηκε για πρώτη φορά την  F1, μετρά τέσσερις νίκες! 4 στα 5 δηλαδή…

Αυτή τη φορά ο 31χρονος Βρετανός έκανε καλή εκκίνηση, δεν αντιμετώπισε προβλήματα με το μονοθέσιό του και έφτασε σε μια άνετη νίκη, την 7η για φέτος και 50η συνολικά στην καριέρα του που τον φέρνει μια ανάσα από τον Alain Prost που βρίσκεται στη δεύτερη θέση των πιλότων με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του σπορ, έχοντας 51 παρουσίες στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Advertisement

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Nico Rosberg που είδε στην εκκίνηση τον Daniel Ricciardo να τον περνά και να δείχνει ικανός να μείνει εκεί.

Ωστόσο η εγκατάλειψη από πρόβλημα στο κιβώτιο του ομόσταβλού του, Max Verstappen, στον 30ο γύρο και το καθεστώς Virtual Safety Car δεν τον ευνόησε καθώς ο Γερμανός έσπευσε στα pits κερδίζοντας πίσω τη θέση, τη στιγμή που ο Αυστραλός είχε αλλάξει λάστιχα τέσσερις γύρους νωρίτερα.

Κάπου εκεί είδε τις ελπίδες του για τη δεύτερη θέση να εξανεμίζονται.

πηγη:caranddriver.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement