Η Apple παρουσίασε το νέο MacBook Pro

Advertisement

To νέο MacBook Pro παρουσίασε την Πέμπτη η Apple. Στη νέα έκδοση του βασικού laptop της εταιρείας υπάρχει σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος, τα κουμπιά λειτουργίας έχουν αντικατασταθεί από μια μικρή οθόνη αφής και έχει μειωθεί το πάχος.

Οι χρήστες θα μπορούν να ανοίξουν το μηχάνημα με το TouchID και να προσαρμόσουν στις προτιμήσεις τους την μπάρα αφής που αντικαθιστά τα κουμπιά λειτουργίας.

Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά αυτά δεν προκάλεσαν έκπληξη, καθώς ήταν σε γενικές γραμμές γνωστά λόγω της διαρροής φωτογραφιών πριν από λίγες ημέρες.

Advertisement

Η Apple είχε να παρουσιάσει κάτι νέο στα MacBook Pro από τον Μάιο του 2015, ενώ αντίστοιχα είναι τα δεδομένα και στα MacBook Air, κάτι που θεωρείται πως έχει συμβάλει στην πτώση των πωλήσεων στα laptops της Apple.

Κατά την παρουσίαση, ο Κρεγκ Φεντερίγκι, επικεφαλής λογισμικού της Apple έδωσε παραδείγματα για τη χρήση της Touch Bar, όπως η επιλογή και προβολή bookmarks κατά τη χρήση internet browser, η πλοήγηση σε φωτογραφίες και η εμφάνιση sliders για την τροποποίησή τους, η επιτάχυνση της πληκτρολόγησης μέσω προτάσεων λέξεων, που μπορούν να επιλεγούν με ένα άγγιγμα και η επιλογή emojis.

Επίσης, όσον αφορά στον σαρωτή αποτυπώματος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τρόπος επικύτωσης πληρωμών, καθώς και γρήγορης μετάβασης μεταξύ λογαριασμών διαφορετικών χρηστών.

Advertisement

Τα νέα laptops – των 13 και 15 ιντσών- είναι πιο λεπτά και ελαφρά, με μεγαλύτερα trackpads, ενώ διαθέτουν νέους επεξεργαστές για βελτιωμένες επιδόσεις όσον αφορά στα 3D γραφικά. Παράλληλα, διαθέτουν τέσσερα Thunderbolt 3 ports, όπου μπορούν να μπουν καλώδια USB-C.

Ωστόσο δεν υπάρχουν ξεχωριστά ports για ενέργεια, HDMI, SD κάρτες ή USB 3. Επίσης, δεν έχει αφαιρεθεί η υποδοχή για ακουστικά, εν αντιθέσει με το iPhone 7.

H εταιρεία παρουσίασε επίσης μια εφαρμογή για το Apple TV, το iPhone και το iPad, την TV, που επιτρέπει την παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων και ταινιών από «τρίτους», πέρα από το υλικό από το iTunes της Apple.

πηγη

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement