Abba: Ψηφιακή επανένωση του θρυλικού συγκροτήματος

Ανακοίνωσαν μεγάλη συναυλία για το 2018

Advertisement

Τα μέλη του θρυλικού σουηδικού συγκροτήματος Abba, τέσσερις μήνες μετά την κοινή τους σκηνική συνύπαρξη τον περασμένο Ιούνιο, σ’ ένα ιδιωτικό γκαλά στη Στοκχόλμη , για πρώτη φορά ύστερα από τριάντα και κάτι χρόνια, ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν «μια εικονική – ζωντανή εμπειρία» τον επόμενο χρόνο.

Το πρότζεκτ, σε συνεργασία με τον μάνατζερ των Spice Girls, Simon Fuller, και τη Universal Music Group, λανσάρεται ως μια «πρωτοποριακή επιχείρηση, στην οποία θα χρησιμοποιηθεί η τελευταία λέξη της ψηφιακής τεχνολογίας και εικονικής πραγματικότητας, που θα επιτρέψει στο κοινό, να ακούσει τους Abba με έναν τρόπο που, προηγουμένως, έμοιαζε απίστευτος».

Ο Benny Andersson, μέλος των Abba, δήλωσε: «Εμπνεόμαστε από τις απεριόριστες δυνατότητες που επιφυλάσσει το μέλλον και θέλουμε πολύ να είμαστε κομμάτι της δημιουργίας κάτι καινοτόμου, που αφορά στο τώρα».

Advertisement

Η τραγουδίστρια Frida Lyngstad συμπλήρωσε: «Οι fans μας ανά τον κόσμο πάντα μας ζητούν μια ριζική αναμόρφωση, κι έτσι ελπίζω αυτό το νέο δημιούργημα των Abba να τους συνεπάρει, όσο έχει συνεπάρει εμάς».

Λεπτομέρειες του  πρότζεκτ, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο το 2018, θα γίνουν γνωστές μέσα στον επόμενο χρόνο.

Το σουηδικό ποπ συγκρότημα έχει πουλήσει σχεδόν 400 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο, ενώ το μιούζικαλ «Mamma Mia!», στο οποίο ακούγονται τα τραγούδια τους, είναι, ίσως, η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στο είδος.

Advertisement

Μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, που ακούγονται ακόμη και σήμερα, είναι τα «SOS», «Mamma mia», «Fernando», «Dancing queen», «The winner takes it all», «Gimme Gimme», «Money money money», «Voulez vous» κ.ά.. Σταμάτησαν τις δραστηριότητές τους το 1982, χωρίς ποτέ να ανακοινώσουν επίσημα τη διάλυση του συγκροτήματος.

πηγη

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement