Στην ταινία του Μανουσάκη «Ουζερί Τσιτσάνης» το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο

Advertisement

Η ταινία του Μανούσου Μανουσάκη, «Ουζερί Τσιτσάνης», που συνεχίζει το φεστιβαλικό ταξίδι της σε χώρες της Ασίας, της Ευρώπης και της Αμερικής, απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο 13o Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο (San Francisco Greek Film Festival).

Πρόκειται για το παλαιότερο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στην Αμερική (παρόμοια πραγματοποιούνται σε Λος Άντζελες, Σικάγο, και Νέα Υόρκη), το οποίο, φέτος, πραγματοποιήθηκε για 13η συνεχόμενη χρονιά, από τις 15 έως τις 22 Οκτωβρίου.

Στις επτά ημέρες του προγράμματός του, προβλήθηκαν οκτώ ταινίες μεγάλου μήκους, που υπογράφουν Έλληνες και Κύπριοι δημιουργοί, όπως ο «Νοτιάς» του Τάσου Μπουλμέτη, το «Smac» του Ηλία Δημητρίου, το «Τετάρτη 4:45» του Αλέξη Αλεξίου, το «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, το «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγγάρη, το «Invisible» του Δημήτρη Αθανίτη, το «Exotica – Erotica» της Ευαγγελίας Κρανιώτη κ.ά..

Advertisement

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, προβλήθηκε με αγγλικούς υπότιτλους, στον κινηματογράφο του Σαν Φρανσίσκο, το φιλμ «Ουζερί Τσιτσάνης» και, ύστερα από ψηφοφορία, οι θεατές απένειμαν το Βραβείο Κοινού, που είναι και το μεγάλο βραβείο της διοργάνωσης.

Ο Μανούσος Μανουσάκης, ο οποίος ήταν παρών στην προβολή, παρέλαβε το βραβείο και το αφιέρωσε σε όλους όσοι συμμετείχαν στην ταινία.

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, το δράμα του Μανούσου Μανουσάκη κάνει ένα ταξίδι στην ιστορία, με προορισμό έναν μεγάλο έρωτα και αφετηρία τις δημιουργίες του Βασίλη Τσιτσάνη, υπό τα νέα ηχητικά σχήματα του Θέμη Καραμουρατίδη, που ντύνει την ταινία με καινούριες ενορχηστρώσεις αγαπημένων τραγουδιών, αλλά και με νέα πρωτότυπα μουσικά ακούσματα.

Advertisement

Οι Ανδρέας Κωνσταντίνου, Χάρης Φραγκούλης, Χριστίνα Χειλά – Φαμέλη, Βασιλική Τρουφάκου, Ξανθή Γεωργίου, Γιάννης Στάνκογλου, Μαρία Καβουκίδου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λάκης Κομνηνός και Αλμπέρτο Εσκενάζυ μάς μεταφέρουν στην υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη του 1942 – 1943.

Η παθιασμένη, αλλά απαγορευμένη αγάπη ενός χριστιανού και μιας Εβραίας βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης, όπου ο μεγάλος δημιουργός συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια.

πηγη

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement