Ανέβηκε στο Everest με ένα Nissan GT-R [εικόνες+βίντεο]

Εκεί που δεν έχει φτάσει ποτέ άλλο σπορ αυτοκίνητο

Advertisement

Αν ο απόλυτος στόχος ενός ορειβάτη είναι η ανάβαση στην κορυφή του Everest, το αντίστοιχο επίτευγμα για ένα αυτοκίνητο θα μπορούσε να είναι η προσέγγιση της κατασκήνωσης βάσης, του Everest Base Camp.

Πλέον στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 5.200 m, εκτός από τα φορτηγά τροφοδοσίας μπορεί να καυχιέται ότι έχει φτάσει και ένα Nissan GT-R.

nissan_gt-r_in_everest_05-800x

Advertisement

Η δυσκολία ενός τέτοιου εγχειρήματος έγκειται αφενός στο ότι εκεί δεν φτάνει άσφαλτος, παρά μόνο ένας ταλαιπωρημένος από τα στοιχεία της φύσης χωματόδρομος, αφετέρου στο ότι σε τέτοιο υψόμετρο η πυκνότητα του αέρα είναι πολύ μικρή και κανείς δεν ξέρει πώς θα αντιμετωπίσει αυτό το δεδομένο ο κινητήρας του.

Ο Kah Chuan Hoong δεν φαίνεται να πτοήθηκε από τα παραπάνω. Επί 18 μήνες προετοιμαζόταν για το μεγάλο ταξίδι.

Μεταξύ άλλων ψήλωσε την ανάρτηση του Nissan GT-R του, για να μπορεί να κινηθεί χωρίς πρόβλημα σε χωματόδρομο και ρύθμισε τον κινητήρα έτσι ώστε να μπορεί να κάψει βενζίνη 92 RON και ξεκίνησε από τη Σιγκαπούρη στις 4 Οκτωβρίου.

Advertisement

nissan_gt-r_in_everest_04-800x

Φυσικά το ταξίδι του δεν ήταν εντελώς απροβλημάτιστο. Ο κινητήρας του υπερθερμάνθηκε ενώ η θερμοκρασία περιβάλλοντος ήταν -11 C, γιατί το ψυκτικό είχε παγώσει εντελώς. Το αντικατέστησε με ένα κατάλληλο για χρήση ως τους -35 και συνέχισε.

Η οθόνη του MFD σταμάτησε να δουλεύει στους -3, οπότε ο Kah Chuan δεν είχε πληροφόρηση για την κατάσταση του κινητήρα. Τελικά όμως τα κατάφερε!

Advertisement

Μετά από… 7.246 km, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου έφτασε στην κατασκήνωση βάσης του Everest. Και σύμφωνα με τον Θιβετιανό οδηγό Lhakpa Tenzin, είναι το πρώτο supercar που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

πηγη

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement