7 νέα χαρακτηριστικά του iOS 10 που ίσως δεν γνωρίζατε

Advertisement

Μπορεί αρκετοί να αποφεύγετε ακόμα την αναβάθμιση στο iOS 10, φοβούμενοι πιθανά άγνωστα bugs και το ενδεχόμενο η συσκευή σας να γίνει περισσότερο αργή – αν πρόκειται για παλαιότερο μοντέλο.

Όμως, το νέο λειτουργικό της Apple δείχνει μέχρι στιγμής εξαιρετικά σταθερό, ενώ παραμένει γρήγορο, ακόμα και σε τηλέφωνα όπως το iPhone 5 ή το iPhone 5S.

Μάλιστα, πέρα από τις πιο εμφανείς αλλαγές, για τις οποίες σίγουρα θα έχετε διαβάσει, διαθέτει και ορισμένα περισσότερο… σεμνά χαρακτηριστικά, που όμως ίσως σας λύσουν τα χέρια. Παρακάτω θα αναφερθούμε σε μερικά από αυτά.

Advertisement

1. Σημειώστε επάνω σε εικόνες, μέσα σε μηνύματα κειμένου

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι εξαιρετικά βολικό και θα διευκολύνει αρκετούς χρήστες, ειδικά εκείνους που χρειάζεται να δίνουν συχνά περιγραφές χρησιμοποιώντας εικόνες και φωτογραφίες.

Για να το ενεργοποιήσετε, αφού έχετε εισάγει κάποια εικόνα στο μήνυμα, αγγίξτε την ώστε να την μεγεθύνετε και επιλέξτε “Σήμανση”.

Advertisement

2. Σταματήστε τα ενοχλητικά e-mail newsletters

Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του iOS, μπορείτε πολύ εύκολα να διακόψετε τη λήψη τέτοιων μηνυμάτων, χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο.

Απλά ανοίξτε ένα e-mail από τον αποστολέα που θέλετε να “μπολοκάρετε”. Θα δείτε στο επάνω μέρος της οθόνης σας ένα χαρακτηριστικό μήνυμα, που σας ενημερώνει ότι το συγκεκριμένο e-mail προέρχεται από λίστα αλληλογραφίας.

Advertisement

Εκεί επιλέξτε “απεγγραφή” και στη συνέχεια κάντε ξανά το ίδιο στο pop-up που εμφανίζεται.

3. Ξαναβρείτε τα κουμπιά του media player

Αν έχετε συνηθίσει κάποια παλαιότερη έκδοση του iOS, ίσως η νέα εκδοχή του λειτουργικού σας μπερδέψει στα βασικά. Για παράδειγμα, ίσως αναρωτιέστε που είναι τα κουμπιά ελέγχου του media player. Ηρεμήστε, δεν εξαφανίστηκαν! Απλά κάντε swipe προς τα δεξιά και θα τα βρείτε ξανά.

4. Μοιραστείτε σημειώσεις και γίνετε παραγωγικότεροι

Advertisement

Η εφαρμογή “Σημειώσεις” είναι σίγουρα μια από τις πιο χρήσιμες του iOS. Στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος μάλιστα έχει γίνει αισθητά καλύτερη.

Για να μοιραστείτε σημειώσεις, πρώτα ενεργοποιήστε τον συγχρονισμό της ομώνυμης εφαρμογής με το iCloud, μέσα από το μενού ρυθμίσεων του iOS 10.

Τώρα μπορείτε μέσω του app να αποθηκεύσετε σημειώσεις στην υπηρεσία Cloud της Apple και να επιτρέψετε την κοινή χρήση τους με άλλα άτομα, μέσω του σχετικού εικονιδίου που εμφανίζεται στις νέες σημειώσεις σας.

Advertisement

5. Διαγράψτε όλες τις ειδοποιήσεις… μονομιάς!

Εάν είστε κάτοχος κάποιας νεότερης συσκευής που υποστηρίζει 3D Touch, απλά κρατήστε πατημένο για λίγο το “x” στην επάνω δεξιά γωνία του μενού ειδοποιήσεων. Στη συνέχεια, θα σας δοθεί η δυνατότητα να τις… καθαρίσετε όλες με τη μια.

6. Αλλάξτε την ένταση της φωτεινότητας του φακού

Advertisement

Αυτό κι αν είναι χρήσιμο χαρακτηριστικό. Μην το υποτιμάτε λοιπόν! Εάν το iPhone σας υποστηρίζει 3D Touch, στο iOS 10 μπορείτε να ρυθμίσετε την φωτεινότητα του φακού κρατώντας πατημένο το εικονίδιο του. Σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ τριών διαφορετικών ρυθμίσεων φωτεινότητας.

7. Επιτρέψτε την παράκαμψη της λειτουργίας ”Μην Ενοχλείτε”

Πλέον μπορείτε να επιτρέπετε σε πρόσωπα της επιλογής σας να παρακάμπτουν το… firewall ησυχίας και γαλήνης του iOS. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι προφανώς, για ευνόητους λόγους, εξαιρετικά χρήσιμο.

Advertisement

Για να το ενεργοποιήσετε, βρείτε την επαφή που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε τη, και πατήστε “Αλλαγές”. Σκρολάρετε προς τα κάτω και θα βρείτε την ρύθμιση “Κουδούνισμα”. Επιλέξτε την και ενεργοποιήστε τη ρύθμιση “Επείγουσα παράκαμψη”.

πηγη:gr.pcmag.com

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement