Η πιο ακριβή αγελάδα της Ευρώπης πουλήθηκε 23.500 ευρώ

Advertisement

Το ζώο πουλήθηκε στην Εκθεση Βοοειδών που γίνεται κάθε χρόνο στην πόλη Λιμόζ της Γαλλίας.

Συνολικά 67 βοοειδή πουλήθηκαν στην ίδια έκθεση σπάζοντας όλα τα ρεκόρ. «Πουλήσαμε 67 αγελάδες της Λιμόζ, με μέσο όρο 6.700 η καθεμία, ενώ πέρυσι πουλήθηκαν 6.000 περίπου η καθεμία», δήλωσε ο επικεφαλής της Εκθεσης.

«Μια αγελάδα της Λιμόζ που ζύγιζε 1.050 κιλά, πουλήθηκε αντί 23.500 ευρώ, πράγμα που δεν έχει ξανασυμβεί στην Ευρώπη., πρόσθεσε.

Advertisement

Το εξωφρενικό αυτό ποσό φέρνει την τιμή του κιλού στα 22,38 ευρώ, δηλαδή δέκα φορές ακριβότερο από την κανονική αγελάδα, η οποία πωλείται προς 2,50 ευρώ.

Το προηγούμενο ρεκόρ είναι από το 2013, όταν μια αγελάδα πουλήθηκε στο Σαλόνι των Αγροτών στο Παρίσι έναντι 20.100 ευρώ.

Η συγκεκριμένη αγελάδα είναι ηλικίας 5 ετών και προέρχεται από μια φάρμα της περιοχής του αγρότη Jean-Jacques Bros. «Τα χρόνια προσπαθειών ανταμείφθηκαν σήμερα. Αυτό που βλέπετε είναι το αποτέλεσμα πολλών γενεών εργασίας. Είναι η πιο ακριβή αγελάδα της χώρας. Είναι μοναδικό», δήλωσε ο αγρότης.

Advertisement

Αγοραστής αυτής της εξαιρετικής αγελάδας είναι τοπικό κρεοπωλείο, το οποίο την αγόρασε για να την πωλήσει στους πελάτες του. «Είναι πραγματική τρέλα αλλά μου δίνει ικανοποίηση το γεγονός ότι θα πουλήσει τόσο καλό κρέας στους πελάτες μου. Την ήθελα και την αγόρασα. Εσπασα τον κουμπαρά μου για να την αποκτήσω», δήλωσε ο τυχερός αγοραστής, Denis Hutin.

Η δεύτερη πιο ακριβή αγελάδα ήταν ένα ζώο 4 ετών, το οποίο ζύγιζε 1.010 κιλά και πουλήθηκε έναντι 16.800 euros, δηλαδή 16,63 το κιλό.

πηγη:iefimerida.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement