Η Μέριλ Στριπ θα τιμηθεί με τη Χρυσή Σφαίρα για την προσφορά της στην τέχνη

Τον Ιανουάριο

Advertisement

Η Μέριλ Στριπ, που θεωρείται ευρέως ως η καλύτερη ηθοποιός της γενιάς της, θα τιμηθεί για το σύνολο της καριέρας της στην ετήσια απονομή των Χρυσών Σφαιρών, τον Ιανουάριο.

Η Στριπ, η οποία έχει κερδίσει τρία Όσκαρ, θα τιμηθεί με το βραβείο Σεσίλ Μπ. Ντεμίλ ως αναγνώριση για την προσφορά της στην κινηματογραφική βιομηχανία τα τελευταία 40 χρόνια.

«Ανέκαθεν αναλάμβανε ρόλους ισχυρών γυναικών, δημιούργησε τέχνη δείχνοντας τα τρωτά σημεία τους και παρουσιάζοντας την αλήθεια στη μεγάλη οθόνη. Για να το πούμε απλά, είναι μια πρωτοπόρος, άνοιξε τον δρόμο για τις γυναίκες στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το θέατρο» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λορέντζο Σόρια, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ (HFPA).

Advertisement

«Επειδή κατέρριψε τα φράγματα του φύλου και της ηλικίας, και το έκανε με φινέτσα και χάρη, η HFPA της απονέμει αυτό το βραβείο», πρόσθεσε.

Η τελετή της απονομής των Χρυσών Σφαιρών θα γίνει στο Μπέβερλι Χιλς στις 8 Ιανουαρίου.

Η 67χρονη ηθοποιός έχει τιμηθεί με Όσκαρ για τις ερμηνείες της στις ταινίας «Η σιδηρά κυρία», «Η εκλογή της Σόφι» και «Κράμερ εναντίον Κράμερ». Ήταν επίσης υποψήφια για Όσκαρ 19 φορές.

Advertisement

Με το βραβείο Σεσίλ Μπ. Ντεμίλ έχουν τιμηθεί επίσης ο Ντένζελ Ουάσινγκτον, ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Γούντι Άλεν και η Τζόντι Φόστερ.

πηγη:imerisia.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement