Huawei Mate 9 / Porsche Design: Επίδειξη δύναμης με στόχο την κορυφή [βίντεο]

Advertisement

Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της Huawei στο Μόναχο, όπου αν αφήσουμε στην άκρη τις τρεις συσκευές που παρουσιάστηκαν (Mate 9 Porsche Design, Mate 9 και Huawei Fit) γίναμε μάρτυρες της φιλοδοξίας της να κυριαρχήσει στην αγορά των smartphones και όχι μόνο.

Γνωρίζαμε εδώ και αρκετές ημέρες ότι θα παρουσιαστεί το Huawei Mate 9 και ως επί το πλείστον τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο εκδόσεων, αλλά ελπίζαμε ότι θα μας επιφύλασσε κάποια έκπληξη.

Αυτή δεν ήταν άλλη από τη συνεργασία της με την Porsche Design για τον σχεδιασμό της premium έκδοσης, την οποία είχαμε την ευκαιρία να περιεργαστούμε για αρκετή ώρα και στη συνέχεια να “κλαίμε” για την τιμή (μόλις €1395…).

Advertisement

Στη νέα σειρά Huawei Mate 9 η εταιρεία προσπαθεί να λύσει τα τρία σοβαρότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες σε όλο τον κόσμο: την πτώση της απόδοσης με τον καιρό — κάτι που οφείλεται στις αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος –, την κακή μπαταρία — είτε σε μέγεθος, είτε σε χρόνο φόρτισης –, και τις μέτριες κάμερες.

Ξεκινώντας από το πρώτο σκέλος, ο Richard Yu (CEO της Huawei) αναφέρθηκε στη νέα προσέγγιση που ακολούθησε η εταιρεία για να προσφέρει τουλάχιστον 18 μήνες σταθερής απόδοσης.

Η στρατηγική τους αφορά τη συνεργασία hardware με το software και έναν αλγόριθμο machine learning που εκπαιδεύεται με βάση τον τρόπο χρήσης της συσκευής.

Advertisement

Ο επεξεργαστής που χρησιμοποιείται είναι ο νέος 64bit octa-core Kirin 960, ο πρώτος που διαθέτει τους πυρήνες Cortex-A73 και ο πρώτος με επεξεργαστή γραφικών ARM Mali-G71 για βελτιωμένη απόδοση γραφικών έως 180%.

Η ισχύς αυτή συνδυάζεται με τον ειδικό αλγόριθμο έτσι ώστε να εξυπηρετούνται πρώτα οι εφαρμογές αυτές που κρίνονται ως σημαντικές με βάση τις συνήθειες του χρήστη, ενώ παράλληλα γίνεται διαρκώς “σκούπισμα” των υπολειμμάτων τους (το κλασικό clean trash που κάνουμε κάθε λίγο και λιγάκι) για να ελευθερώνονται οι δυνάμεις της συσκευής.

Σε ό,τι αφορά τη μπαταρία, ο κ. Yu τόνισε ότι δεν αρκεί να έχεις απλά μια μεγάλη μπαταρία στη συσκευή σου, αλλά θα πρέπει παράλληλα να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος φόρτισης και η αυτονομία.

Advertisement

Αμφότερες οι συσκευές διαθέτουν μπαταρία 4000mAh παρά το μικρό πάχος τους, η οποία συνοδεύεται από τη νέα τεχνολογία Huawei SuperCharge για φόρτιση στο 58% μέσα σε 30 λεπτά.

Φυσικά, δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει ιδιαίτερο βάρος στο θέμα της ασφάλειας αναφέροντας ότι το smartphone και ο φορτιστής (3.5-5V/5A) βρίσκονται διαρκώς σε επικοινωνία για να αποτραπεί ενδεχόμενο διαρροής μεγαλύτερης τάσης και κλείνοντας έριξε το καρφί στη Samsung στο θέμα της υπερθέρμανσης αναφέροντας ότι το Mate 9 είναι κατά 5°C ψυχρότερο κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Για το τρίτο μεγάλο πρόβλημα κάλεσε στη σκηνή τον CEO της Leica, κ. Oliver Kaltner, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για τη συνεργασία με τη Huawei και αποκάλυψε ότι μέσα σε αυτούς τους 9 μήνες, η σειρά Huawei P9 ξεπέρασε τα 9 εκατ. πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

Advertisement

Σχετικά με το Mate 9, η Leica βελτίωσε τους δύο αισθητήρες στο πίσω μέρος τοποθετώντας 12MP για έγχρωμες λήψεις και 20MP για μονόχρωμες, παρουσίασε υβριδικό σύστημα που συνδυάζει τους δύο αισθητήρες για καλύτερο zoom και ενσωμάτωσε νέο σύστημα 4-σε-1 για την αυτόματη εστίαση, το οποίο συνδυάζει τις τεχνολογίες Laser AutoFocus, PDAF (Phase Detection), Contrast Focus και Depth Focus (με ξεχωριστό επεξεργαστή εικόνας για το βάθος).

Είδαμε αρκετά συγκριτικά παραδείγματα απέναντι στο iPhone 7, αλλά πιο ασφαλή συμπεράσματα θα έχουμε κατά τη διάρκεια του review της συσκευής.

Ολοκληρώνοντας, έγινε αναφορά και στη δυνατότητα λήψης 4K video σε H.265 codec με αποτέλεσμα να είναι εφικτή η συμπίεση του αρχείου στο 50%!

Advertisement

Εδώ να επανέλθουμε λίγο στα λεγόμενα του κ. Kaltner (Leica), ο οποίος έκανε και μια μικρή αναφορά στα μελλοντικά σχέδια των δύο εταιρειών, δεδομένης της συνεργασίας τους σε κοινό τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D).

Ουσιαστικά μας προκάλεσε να ονειρευτούμε πέρα από τη φωτογραφία, την εικονική πραγματικότητα ή ό,τι άλλο μπορούμε να μαντέψουμε σήμερα. Για να δούμε…

Δύο λόγια και για τo νέο EMUI 5.0, το οποίο βασίζεται στο Android 7.0 Nougat και εισάγει μια εντελώς νέα σχεδίαση στο user experience του λογισμικού εμπνευσμένη από τη Σαντορίνη! Περισσότερο από το 50% των χαρακτηριστικών μπορεί τώρα να είναι προσβάσιμο με έως δύο κλικ, ενώ πάνω από το 90% μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε τρία κλικ.

Advertisement

Στα αξιοσημείωτα η υποστήριξη διπλών λογαριασμών σε εφαρμογές όπως Facebook, WhatsApp κ.ά, το έξυπνο σύστημα αναγνώρισης τυχαίων αγγιγμάτων για να μην εκτελούνται ανεπιθύμητες ενέργειες κατά λάθος (π.χ. κλήσεις) και η πρόσβαση σε διαφορετικές εφαρμογές και αρχεία με εισαγωγή διαφορετικού δακτυλικού αποτυπώματος. Επίσης, υποστηρίζει την πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας Daydream της Google.

Η Huawei παρουσίασε επίσης το HUAWEI FIT, ένα ελαφρύ ρολόι γυμναστικής που παρακολουθεί την δραστηριότητα μας, τον ύπνο μας, τον καρδιακό μας παλμό και πολλά άλλα.

Το HUAWEI FIT παρέχει ολοκληρωμένα και εξατομικευμένα προγράμματα που εκτελούνται και προσφέρουν καθοδήγηση για την προπόνηση μας σε πραγματικό χρόνο – μετά από μια προπόνηση τρεξίματος το ρολόι εμφανίζει μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου (VO2 max), τον χρόνο επαναφοράς μας και το αποτέλεσμα της προπόνησης μας.

Advertisement

Είναι η πρώτη wearable συσκευή με πιστοποίηση TÜV-WΤ για αξιοπιστία και ακρίβεια. Αδιάβροχο στα 50m και με αυτονομία 6 ημερών. Η τιμή του ορίστηκε στα €199.

Huawei Mate 9 Porsche Design

Huawei Mate 9 Porsche Design

Οθόνη 5.5” AMOLED QHD (2560 x 1440, 537ppi, 1500:1 φωτεινότητα)
Επεξεργαστής 64bit octa-core Kirin 960
Επεξεργαστής γραφικών ARM Mali-G71 GPU
Μνήμη RAM 6GB
Αποθηκευτικός χώρος 256GB (όχι microSD)
Dual κάμερα 12MP + 20MP monochrome με φακούς Leica f/2.2, O.I.S., 4-in-1 autofocus (Laser, PDAF, Contrast, Depth), 4K video
Εμπρόσθια κάμερα 8MP f/1.9 με autofocus
Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στην πρόσοψη με καινοτόμες λειτουργίες
WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.2, GPS, NFC, 4G LTE Cat.12 (600Mbps download)
Λειτουργικό σύστημα Android 7.0 Nougat με EMUI 5.0
Μπαταρία 4000mAh τεχνολογίας SuperCharge (0-58% σε 30 λεπτά)
Υποδοχή USB Type-C
Διαστάσεις 152 x 75 x 7.5mm
Βάρος 160gr
Τιμή €1395

Advertisement

Huawei Mate 9

Οθόνη 5.9” IPS LCD Full HD 2.5D (1920 x 1080, 373ppi, 1500:1 αντίθεση)
Επεξεργαστής 64bit octa-core Kirin 960
Επεξεργαστής γραφικών ARM Mali-G71 GPU
Μνήμη RAM 4GB
Αποθηκευτικός χώρος 64GB (επέκταση με microSD έως 256GB)
Dual κάμερα 12MP + 20MP monochrome με φακούς Leica f/2.2, O.I.S., 4-in-1 autofocus (Laser, PDAF, Contrast, Depth), 4K video
Εμπρόσθια κάμερα 8MP f/1.9 με autofocus
dualSIM
Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος
WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.2, GPS, NFC, 4G LTE Cat.12 (600Mbps download)
Λειτουργικό σύστημα Android 7.0 Nougat με EMUI 5.0
Μπαταρία 4000mAh τεχνολογίας SuperCharge (0-58% σε 30 λεπτά)
Υποδοχή USB Type-C
Διαστάσεις 156.9 x 78.9 x 7.9 mm
Βάρος 190gr
Μεταλλική κατασκευή
Τιμή €699

Το Huawei Mate 9 Porsche Design θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το Δεκέμβριο στα καταστήματα Porsche Design και από το νέο έτος σε παγκόσμια κλίμακα. Στην Ελλάδα θα δούμε το Huawei Mate 9 προς το τέλος του έτους.

πηγη:techgear.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement