Αποφασισμένος να εγκαταλείψει τη σκηνοθεσία ο Κουέντιν Ταραντίνο

Advertisement

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός Κουέντιν Ταραντίνο είναι αποφασισμένος να εγκαταλείψει τη σκηνοθεσία, αφού πρώτα ολοκληρώσει άλλες δύο ταινίες.

Ο δημιουργός των «Pulp Fiction» και «Reservoir Dogs», δήλωσε πως όταν αποσυρθεί θα ήθελε να θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κινηματογραφιστές που έζησαν ποτέ.

Το 2012, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι σχεδιάζει να κλείσει την καριέρα του ως σκηνοθέτης στις δέκα ταινίες και στη συνέχεια να προχωρήσει στη συγγραφή μυθιστορημάτων και το θέατρο.

Advertisement

Η ταινία «The Hateful Eight» που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο είναι η όγδοη που έχει σκηνοθετήσει.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, στη διάσκεψη δημιουργικότητας Adobe Max 2016 στο Σαν Ντιέγκο, ο Ταραντίνο κλήθηκε να διευκρινίσει πώς προσδιορίζει προσωπικά την ευτυχία. Και απάντησε: «Αν όλα πάνε καλά, ευτυχία θα είναι όταν ολοκληρώσω την καριέρα μου να θεωρούμαι ένας από τους μεγαλύτερους κινηματογραφιστές που έζησε ποτέ» και «να θεωρούμαι ένας μεγάλος καλλιτέχνης, όχι μόνο κινηματογραφιστής».

Έδωσε, μάλιστα, και κάποια στοιχεία για την επόμενη δημιουργία του. «Έχω μια ιδέα για μια αυστραλιανή ταινία που θα διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’30. Θα είναι μία ταινία τύπου “Μπόνι και Κλάιντ”, με ένα ζευγάρι παρανόμων στην Αυστραλία. Θα δούμε τι θα συμβεί» ανέφερε.

Advertisement

Δήλωσε, επίσης, ότι θεωρεί το «Kill Bill» ενιαία ταινία, αν και κυκλοφόρησε σε δύο μέρη. Στο παρελθόν έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα υπάρξει και τρίτη συνέχεια της ταινίας δράσης.

Γεννημένος στο Νόξβιλ του Τενεσί, ο 53χρονος Αμερικανός   έγινε γνωστός στην αρχή της δεκαετίας του ’90 ως ο μοντέρνος δημιουργός που με τις μη γραμμικές ιστορίες του, αξιομνημόνευτους διαλόγους και ωμή βία, έφερε νέες ιδέες στα συνηθισμένα αρχέτυπα των αμερικανικών ταινιών.

Είναι ένας από τους πιο διάσημος νέους σκηνοθέτες, που βρίσκονταν πίσω από την επανάσταση του ανεξάρτητου κινηματογράφου της δεκαετίας του ’90, πασίγνωστος για τη γρήγορη ομιλία του, τις γνώσεις του για όλες τις εξελίξεις στον χώρο του κινηματογράφου καθώς και για τις εγκυκλοπαιδικές του γνώσεις γύρω από τον κλασικό αλλά και πειραματικό κινηματογράφο.

πηγη:naftemporiki.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement