Αυτό είναι το VW Golf Facelift 2017 [εικόνες+βίντεο]

Με νέο 1.5 TSI με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων και νέο επτατάχυτο DSG που αναπτύχθηκε από το μηδέν

Advertisement

Μετά την χθεσινοβραδινή διαρροή η Volkswagen παρουσίασε σήμερα το ανανεωμένο Golf.

Το best-seller μοντέλο της Volkswagen αποκτά νέα LED φωτιστικά σώματα που αντικαθιστά τα bi-xenon, ελαφρώς διαφορετικούς προφυλακτήρες, νέα γρίλια και νέας σχεδίασης ζάντες.

Τα πίσω φωτιστικά σώματα είναι LED, οι απολήξεις των εξατμίσεων φέρουν νέα σχεδίαση, με το μοντέλο να συνεχίζει να προσφέρεται σε τρίπορτες και πεντάπορτες εκδόσεις, που μπορούν να βαφτούν σε νέα χρώματα.

Advertisement

2017-vw-golf-facelift-2

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3″, δανεισμένος από το Passat να προστίθεται στον προαιρετικό εξοπλισμό του, μαζί με το head-up display.

Επίσης υπάρχουν νέες ταπετσαρίες και χρωματισμοί, με την κεντρική κονσόλα να προέρχεται σχεδόν αυτούσια από το Golf R Touch concept, στην οποία κυριαρχεί η οθόνη αφής διαστάσεων 9,2″ του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Advertisement

Η νέα οθόνη (Discover Pro) υποστηρίζει ηχητικές εντολές και gestures, κάνοντας το Golf το πρώτο μοντέλο στη κατηγορία των συμπαγών αυτοκινήτων που εξοπλίζεται με υποστήριξη για gestures.

Από πλευράς ασφαλείας, το ανανεωμένο Golf εφοδιάζεται με το σύστημα Traffic Jam Assist με ημι-αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης, όπως αυτόνομο φρενάρισμα σε περίπτωση σύγκρουσης και αποφυγή οπίσθιας σύγκρουσης.

Ακόμη μπορεί να καταλάβει πότε ο οδηγός δεν έχει την απαραίτητη προσοχή στον δρόμο και τον ειδοποιεί να κάνει στάση για να ξεκουραστεί.

Advertisement

Κάτω από το καπό υπάρχει ο νέος 1.500αρης TSI Evo κινητήρας απόδοσης 150 ίππων με 250 Nm ροπής.

Ο κινητήρας φέρει τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων, έχοντας μέση κατανάλωση στον κύκλο δοκιμών NEDC 4,9 λίτρα/100 χλμ και εκπομπές CO 110 γρ/χλμ.

2017-vw-golf-facelift-3

Advertisement

Η BlueMotion έκδοση του παράγει 130 άλογα με 200 Nm ροπής με μέση κατανάλωση 4,6 λίτρα/100 χλμ και 104 γρ/χλμ εκπομπές CO2.

Η συγκεκριμένη έκδοση του 1.5 ΤSI Evo κινητήρα διαθέτει λειτουργία coasting που κλείνει τον κινητήρα όταν ο οδηγός πάρει το πόδι του από το πεντάλ του γκαζιού, προσφέροντας έτσι εξοικονόμηση καυσίμου της τάξεως των 0,4 λίτρων/100 χλμ.

Το e-Golf θα έχει αυτονομία 300 χλμ, με το Golf GTi να φορά τον 2.0 TSI κινητήρα απόδοσης 230 ίππων, με την GTI Performance έκδοση να παράγει πλέον 245 άλογα.

Advertisement

Η VW μάλιστα έχει αναπτύξει ένα ολοκαίνουργιο επτάταχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG που αντικαθιστά το εξατάχυτο DSG.

Το ντεμπούτο του ανανεωμένου Golf θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στην έκθεση του Λος Άντζελες.

πηγη:autoblog.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement