10 τροφές ιδανικές για γυναίκες

Advertisement

Η διατροφή και τα θέματα γι’ αυτή έχουν εξέχουσα σημασία για μία γυναίκα κάθε εποχή του χρόνου αλλά και σε κάθε ηλικία.

Από την διατροφή μας εξαρτώνται πολλά, από την εξωτερική μας εμφάνισή μέχρι και τα διάφορα προβλήματα υγείας που μπορεί να εμφανίσουμε μεγαλώνοντας.

Υπάρχουν ωστόσο συγκεκριμένα φαγητά για τις γυναίκες που είναι ιδανικά και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Advertisement

1.  Μήλο

Είναι γνωστό πως το μήλο έχει αρκετά καλά. Είναι σημαντικό να το τρώτε με την φλούδα επειδή εκεί βρίσκονται οι μεγαλύτερες ποσότητες βιταμίνης C. Επίσης η φλούδα είναι πλούσια σε αδιάλυτες φυτικές ίνες, οι οποίες είναι καλές για το έντερο. Καθώς πολλές γυναίκες υποφέρουν από προβλήματα χώνεψης, τα μήλα θα πρέπει να περιλαμβάνονται στην διατροφή τους.

2.  Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, ασβεστίου, καλίου, ψευδαργύρου και βιταμινών  Β6 και Β12. Τα στοιχεία αυτά βοηθούν στην πέψη και στην υγεία των οστών. Το γιαούρτι είναι σημαντικό γεύμα για εκείνους που μπορεί να παίρνουν αντιβιοτικά καθώς βοηθάει τον οργανισμό σας στην αντικατάσταση των υγιών βακτηρίων και στην αποφυγή λοιμώξεων από μύκητες.

3.  Ωμό ψάρι

Το ωμό ψάρι όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, το σκουμπρί περιέχουν λιπαρά οξέα. Είναι επίσης πλούσια πηγή των ωμέγα 3, τα οποία βοηθάνε στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων ενώ ταυτόχρονα είναι μία καλή πηγή βιταμινών D, αλλά και σε λιποδιαλυτές βιταμίνες που ενισχύουν την υγεία των οστών. Είναι καλό να τρώτε μία τουλάχιστον μερίδα ωμό ψάρι την εβδομάδα, ιδίως οι έγκυες γυναίκες.

Advertisement

4.   Λαχανικά

Τα λαχανικά είναι ως γνωστόν μία καλή πηγή πρωτεϊνών και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Οι ίνες που υπάρχουν στα λαχανικά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην μείωση της αρτηριακής πίεσης. Άλλα πλεονεκτήματα των λαχανικών είναι ότι πολλές φορές προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού.

5.  Μούρα

Τα μούρα δεν είναι μόνο νόστιμα φρούτα, αλλά είναι πολύ καλά για την υγεία ιδίως των γυναικών. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φολικό οξύ και βιταμίνη C, τα οποία έχουν αντιοξειδωτική προστασία.

Βοηθούν έτσι στην καταπολέμηση του καρκίνου. Επίσης τα φρούτα αυτά έχουν και φλαβονοειδή που μπορούν να βοηθήσουν την καρδιά και τα μάτια λόγω της αντιοξειδωτικής τους δράσης. Τέλος μπορούν να βοηθήσουν στην απαλλαγή από τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, από τις οποίες υποφέρουν συχνά οι γυναίκες.

Advertisement

6.  Δημητριακά ολικής αλέσεως

Αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για μία σωστή διατροφή. Το εξωτερικό τους στρώμα είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, το εσωτερικό του πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά ενώ το κύριο στρώμα πλούσιο σε άμυλο.

Αποτέλεσμα αυτών είναι η μείωση καρδιοπαθειών και του διαβήτη τύπου Μειώνουν ακόμα την αρτηριακή πίεση και την χοληστερίνη. Πολλά είναι ενισχυμένα με σίδηρο που βοηθούν τις γυναίκες που πάσχουν από αναιμία.

7.  Μπανάνες

Οι μπανάνες είναι ένα τέλειο γεύμα για δεκατιανό ή απογευματινό και όντας πλούσιες σε κάλιο μπορούν να βοηθήσουν στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Κάνουν ακόμα καλό στα μαλλιά και στο δέρμα καθώς περιέχουν βιταμίνη B6.

Advertisement

8.  Πράσινα Λαχανικά

Το μπρόκολο, το σπανάκι, τα πράσινα φασόλια συγκαταλέγονται σε αυτή την κατηγορία και είναι θρεπτικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες και σίδηρο.

Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά όπως το μαγνήσιο και βιταμίνες C, K. Έρευνες έχουν δείξει πως τα πράσινα λαχανικά λόγω της μεγάλης ποσότητας σε φυλλώδη έχουν συσχετιστεί με την μείωση του κινδύνου ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 στις γυναίκες.

Επίσης η κατανάλωσή τους μπορεί να μειώσει το κίνδυνο θανάτου από καρκίνο ή καρδιακές παθήσεις κατά 25%.

Advertisement

9.  Αυγά

Τα αυγά είναι από τις πιο πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά τροφές που μπορούν να καταναλωθούν. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη καθώς και σε βιταμίνες D, A, B2, και σίδηρο.

10.  Νερό

Φυσικά το νερό δεν θα μπορούσε να λείπει από μία ισορροπημένη διατροφή που αφορά τις γυναίκες. Βοηθάει στην αποφυγή λοιμώξεων στο ουροποιητικό σύστημα.

Ακόμα ξεγελάει πολλές φορές και το αίσθημα της πείνας καθώς τα χημικά σήματα στον εγκέφαλό μας από την πείνα και την δίψα είναι παρόμοια.

πηγη:flowmagazine.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement