Αυτή η Ferrari μπορεί να είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο του κόσμου

Advertisement

Στο χρηματιστήριο των κλασικών αυτοκινήτων μια είναι η μάρκα που κυριαρχεί, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά τα άλλο και μάλλον αυτό θα συμβεί για ακόμα μια φορά.

Η μάρκα αυτή δεν είναι άλλη από τη Ferrari, ενώ το αυτοκίνητο που φιλοδοξεί να πάρει τον τίτλο του πιο ακριβού του κόσμου είναι αυτή η μπλέ 250 GTO, που πωλείται από τη βρετανική εταιρεία Talacrest, έναντι 51,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Τι κάνει όμως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να κοστίζει σχεδόν όσο ένα νεότευκτο τάνκερ;

Advertisement

Ο πρώτος παράγοντας που εκτοξεύει την τιμή του στα ύψη είναι η σπανιότητά της.

Το μοντέλο αυτό έχει κατασκευαστεί το 1962, είναι η 2η GTO που πάτησε σε δημόσιο δρόμο και μια από τις 36 συνολικά που βγήκαν από την πύλη του παραδοσιακού εργοστασίου της Ferrari στο Maranello.

Ταυτόχρονα είναι η πρώτη που μετείχε σε αγώνες και ένα από τα ελάχιστα αυτοκίνητα που η Scuderia χρησιμοποιούσε για δοκιμές εξέλιξης.

Advertisement

Συνολικά είδε 27 φορές να πέφτει η καρό σημαία, ενώ στις 17 από αυτές ανέβηκε στο βάθρο.

Το αγωνιστικό της pedigree -ο δεύτερος παράγοντας που ανεβάζει την τιμή- περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μια νίκη στην κλάση της στις 12 Ώρες του Sebring το 1962, με το θρυλικό Phil Hill και τον Olivier Gendebien πίσω από το τιμόνι της και μια ακόμα στις 24 Ώρες του Le Mans, με οδηγούς τον Robert «Bob» Grossman και τον Fireball Roberts.

Ο Grossman κέρδισε έπειτα από 3 χρόνια, το 1965 και στο Nassau Tourist Trophy, ενώ μετά το τέλος της επιτυχημένης αγωνιστικής της καριέρας η 250 GTO άλλαξε αρκετά χέρια μεταξύ συλλεκτών, κυρίως στις ΗΠΑ, με τον τελευταίο της ιδιοκτήτη Bernie Carl να την αποκτά το 1997 και να μετέχει μαζί της σε αρκετούς αγώνες κλασικών αυτοκινήτων, καθώς σε εκδηλώσεις της Ferrari.

Advertisement

Ο τρίτος παράγοντας που φτάνει την τιμή στα σχεδόν 52 εκατομμύρια ευρώ είναι η άριστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται γενικά και ειδικά το πλαίσιο με τον αριθμό 3387, το αμάξωμά και οι αναρτήσεις της.

Το ίδιο ισχύει και για τον κινητήρα της, έναν V12 3.000 κυβικών, ο οποίος αποδίδει 300 ίππους που της επιτρέπουν να φτάνει τα 280 χλμ./ ώρα.

Τώρα αν ο νέος της ιδιοκτήτης θα θελήσει να κινηθεί τόσο γρήγορα ή ακόμα και να κινηθεί καν με ένα αυτοκίνητο αυτής της αξίας είναι ένα ερώτημα που θα απαντηθεί στην πορεία.

Advertisement

Πάντως ο υπεύθυνος της βρετανικής εταιρείας που έχει αναλάβει την πώληση, μιας και ειδικεύεται στις 250 GTO, λέει πως υπάρχει ήδη ένας σοβαρά ενδιαφερόμενος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ υπάρχουν πολλοί που αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες και από αυτήν την άποψη η Ferrari είναι πολύ πιο ελκυστική από έναν πίνακα».

Και μάλλον δεν έχει και άδικο…

πηγη:cnn.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement