Μια πρώιμη ματιά στις τάσεις της γεύσης για το 2017

Advertisement

Το 2016 ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει σε λίγο καιρό και όπως κάθε χρόνο, οι προβλέψεις για το νέο έτος πληθαίνουν σε όλους τους τομείς. Ας δούμε τι θα συμβεί στο κομμάτι της γεύσης.

Σύμφωνα με το independent.co.uk, οι τάσεις που έχουν να κάνουν με το φαγητό και τη γεύση θα είναι πολλές και ιδιαίτερες το νέο έτος, με κάποιες από αυτές να μην ακούγονται και τόσο… ελκυστικές για πολλούς.

Νερό από κάκτο, κοκτέιλ εμπνευσμένα από αρώματα και γιαούρτια λαχανικών είναι μερικά από τα πράγματα που βρίσκονται μέσα στη λίστα με τα προϊόντα που θα καταναλώνουμε την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τη βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Waitrose.

Advertisement

Οι ειδικοί, μάλιστα, αναφέρουν ότι θα καταλήξουμε με δίαιτες Τζέκιλ και Χάιντ, όπου από τη μία θα καταναλώνουμε υγιεινές τροφές, όπως poke (σαλάτα με ωμό τόνο ή σολομό, μαριναρισμένη με χυμό lime, σάλτσα σόγιας και σπόρους σουσαμιού από τη Χαβάη) και από την άλλη θα απολαμβάνουμε τεράστια επιδόρπια πλούσια σε θερμίδες.

Η ετήσια αναφορά του σούπερ μάρκετ αναφέρει ότι το poke θα γίνει μια μέρα τόσο δημοφιλές όσο το σούσι και θα αρχίσει να βρίσκεται ακόμη και στα ράφια του σούπερ μάρκετ.

Το νερό κάκτου, επίσης, αναμένεται να είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και να μπει δυναμικά στις ζωές μας.

Advertisement

Όσο για το γιαούρτι λαχανικών, πρόκειται για παραδοσιακά γιαούρτια μαζί με λαχανικά όπως καρότο, αγγούρι, κολοκύθα, παντζάρι κ.ο.κ., τα οποία κάνουν πολλούς να ξινίζουν, αλλά ίσως αποτελέσουν νέα τάση στη διατροφή και τη γεύση.

Στη λίστα συναντάμε και πολλές λιχουδιές, τόσο σε φαγητά, όσο και σε ποτά.

Το γλυκό και αναζωογονητικό νερό καρπουζιού θεωρείται ότι θα καταναλωθεί πολύ μέσα στο 2017, ενώ τα γκουρμέ πακέτα γευμάτων θα πάρουν τα πάνω τους και τα τεράστια freakshake (milkshake που κουβαλούν πάνω τους ολόκληρα ντόνατς, brownies, κουλούρια, καραμέλες, σαντιγί κ.ο.κ.) θα πάρουν σημαντική θέση ανάμεσα στα επιδόρπια.

Advertisement

Στο κομμάτι του ποτού, τα κοκτέιλ που θα δημιουργηθούν με βασική έμπνευση τα αρώματα αναμένεται να κάνουν θραύση.

Αυτό που θα συμβεί –και συμβαίνει ήδη στο εξωτερικό- είναι να προσπαθήσουν οι mixologists να αποδώσουν π.χ. τις νότες του πιπεριού, του δέρματος, της white musk ενός αρώματος, με υλικά όπως εκχύλισμα πευκοβελόνας, που θα δίνει μια ξύλινη γεύση στο ποτό.

πηγη:clickatlife.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement