Το τυρί είναι το «κλειδί» της μακροζωίας

Advertisement

Οι λάτρεις του τυριού θα αναθαρρήσουν με τα νέα. Έρευνες έδειξαν πως το αγαπημένο έδεσμα συνδέεται με την μακροζωία.

Το υλικό της πίτσας, του τοστ και άλλων τόσο λατρεμένων φαγητών, σύμφωνα με το Nature Medicine, βοηθά στην επιμήκυνση της ζωής.

Η έρευνα τονίζει πως η κατανάλωση σπερμιδίνης, ουσίας που υπάρχει στο παλαιωμένο τυρί, μπορεί να σας χαρίσει επιπλέον πολύτιμες στιγμές.

Advertisement

Οι ερευνητές αρχικά τέσταραν τις επιπτώσεις της σπερμιδίνης σε ποντίκια και αρουραίους και ανακάλυψαν πως αύξησε το προσδόκιμο ζωής τους.

Στη συνέχεια έκαναν γκάλοπ σε 800 Ιταλούς για την δίαιτά τους.

Αυτοί που κατανάλωναν περισσότερη σπερμιδίνη είχαν χαμηλότερη πίεση, 40% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακά προβλήματα και άλλες καρδιαγγειακές παθήσεις.

Advertisement

Ουσιαστικά η έρευνα δείχνει πως το να τρως τυρί σας βοηθά να αποφύγετε τα κυριότερα προβλήματα υγείας που οδηγούν στον θάνατο.

Αλλά πριν ορμίσετε να φάτε όλο το τυρί του κοντινού ντελικατέσεν καλό θα ήταν να διαβάσετε και τα παρακάτω.

Το τυρί ναι μεν βοηθά, αλλά είναι συνδεδεμένο και με την παχυσαρκία, πράγμα που μηδενίζει τις επιδράσεις της σπερμιδίνης.

Advertisement

Την εν λόγω ουσία μπορείτε να την βρείτε ακόμη στον αρακά, το καλαμπόκι, στα φασόλια σόγιας, που είναι κατά γενική ομολογία πιο υγιεινές επιλογές.

Ακόμη έχετε την καλύτερη δικαιολογία για να τρώμε τυρί, όμως με σύνεση. Τρεις μερίδες ανά βδομάδα είναι η κατάλληλη δοσολογία.

Την επόμενη φορά που θα έχετε να επιλέξετε μεταξύ μιας σαλάτας και ενός τοστ λοιπόν, επιλέξτε το τοστ, σας κάνει καλό.

πηγη:cnn

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement