«Βρέχει μετρητά» για όσους πληρώνουν με κάρτα

Advertisement

Συντενταγμένο σχέδιο για μαζική στροφή στο «πλαστικό χρήμα» θέτουν σε εφαρμογή κυβέρνηση και τράπεζες.

Με τη λογική «καρότο και μαστίγιο» από τη μία επιβραβεύουν με γενναίες προσφορές όσους χρησιμοποιούν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες για τις συναλλαγές τους και από την άλλη τιμωρούν φορολογικά όσους δεν το κάνουν.

Έτσι, την ώρα που κυβέρνηση και Θεσμοί συμφωνούν τις τελευταίες λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για το πλαστικό χρήμα, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή από το νέο έτος, οι τράπεζες κληρώνουν επιταγές μεγάλης αξίας στους τυχερούς πελάτες τους.

Advertisement

Ουσιαστικά, κοινή επιδίωξη είναι να μειωθεί η χρήση των μετρητών, τα οποία και αποτελούν «εργαλείο φοροδιαφυγής», σύμφωνα με το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης.

Και αυτό γιατί οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα εξασφαλίζουν την επιβολή ΦΠΑ αλλά και τη φορολογία των επιχειρήσεων στις οποίες πραγματοποιούνται. Και, με δεδομένο το ύψος των συντελεστών, τα φορολογικά οφέλη σαφώς και υπερκαλύπτουν τα όποια κίνητρα δίνονται στους καταναλωτές.

Έτσι, προκειμένου να πετύχουν το σκοπό αυτό, σε συνδυασμό με τα προγράμματα επιβράβευσης που προσφέρουν εκπτώσεις και πόντους, οι τράπεζες κληρώνουν καθημερινά επιταγές 500 ευρώ και άνω σε όσους πελάτες τους που επιμένουν… πλαστικά, χρησιμοποιώντας για τις αγορές τους πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Advertisement

Επιταγές 500 ευρώ από την Alpha Bank

Ένα μεγάλο δώρο επιφυλάσσει η Alpha Bank για τους πελάτες της: όσοι χρησιμοποιούν τις χρεωστικές κάρτες Enter Bonus American Express, Εnter Visa και Εnter MasterCard για τις καθημερινές συναλλαγές τους, μπαίνουν σε κλήρωση και ένας τυχερός κερδίζει 500 ευρώ κάθε μέρα.

Ο διαγωνισμός ισχύει από τις 26/6/2016 και θα διαρκέσει έως τις 31/12/2016. Ισχύει για αγορές από Δευτέρα έως Σάββατο, στα καταστήματα ή μέσω Internet.

Επιπλέον, οι κάρτες Enter της Alpha Bank περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης Bonus της τράπεζας και κερδίζουν πόντους με τα ψώνια τους στα συνεργαζόμενα καταστήματα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις χρεωστικές κάρτες Enter, πατήστε εδώ.

Advertisement

Επιταγές 600 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς

Οι πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς συμμετέχουν καθημερινά σε κληρώσεις όταν πραγματοποιούν συναλλαγές με κάρτες, ανεξαρτήτως κατηγορίας; πιστωτικές, χρεωστικές και επαναφορτιζόμενες προπληρωμένες κάρτες.

Συνολικά 480 τυχεροί θα κερδίσουν 600 ευρώ για αγορές που πραγματοποιούνται το διάστημα από 7 Νοεμβρίου 2016 έως και 31 Δεκεμβρίου 2016. Κάθε αγορά με κάρτα εξασφαλίζει μία συμμετοχή στο διαγωνισμό, που θα αναδεικνύει 60 τυχερούς κάθε εβδομάδα.

Όσο περισσότερο χρησιμοποιούν οι πελάτες τις κάρτες της τράπεζας για τις καθημερινές τους συναλλαγές, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουν να είναι ένας από τους τυχερούς.

Advertisement

Πρόγραμμα go Toyota VISA από την Εθνική Τράπεζα

Έναν διαφορετικό τρόπο έχει βρει η Εθνική Τράπεζα για να επιβραβεύει τους πελάτες της που χρησιμοποιούν την κάρτα  go Toyota VISA. Με κάθε αγορά, κερδίζουν έκπτωση 5% επί της αξίας της συναλλαγής με τη μορφή δωροεπιταγής την οποία εξαργυρώνουν  στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο εμπόρων και επισκευαστών της ΤΟΥΟΤΑ.

Η συγκεκριμένη προσφορά λειτουργεί συνδυαστικά με το Πρόγραμμα Συνολικής Επιβράβευσης go4more της εθνικής τράπεζας.

Advertisement

Μαζέψτε πόντους και πάρτε Επιστροφή από τη Eurobank

Όσοι χρησιμοποιούν τη χρεωστική κάρτα Debit MasterCard της Eurobank, επωφελούνται από το πρόγραμμα επιβράβευσης Επιστροφή που ανταμείβει τους πελάτες για τις αγορές που πραγματοποιούνται με αυτόματη χρέωση του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Κάθε φορά που οι χρήστες γεμίζουν το καλάθι τους στο supermarket ή το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου ή κάνουν τις καθημερινές τους αγορές σε οποιαδήποτε από τις 7.000 επιχειρήσεις του προγράμματος Επιστροφή, συγκεντρώνουν πραγματικά ευρώ τα οποία μπορούν να εξαργυρώνουν σε επόμενες αγορές τους πληρώνοντας λιγότερο ή και καθόλου.

πηγη:insider/Βάσω Αγγελέτου

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement