Αποκαλυπτήρια για το νέο Jeep Compass (video)

Advertisement

To Jeep Compass που θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Βόρειας Αμερικής μέσα στο 2017, αντικαθιστώντας το υπάρχον μοντέλο αλλά και το Patriot, έκανε το ντεμπούτο του στο Auto Show του Los Angeles.

Στις ΗΠΑ θα διατίθεται με μια κινητήρια μονάδα, αυτή των 2,4 λίτρων με τέσσερις κυλίνδρους και απόδοση 180 ίππων.

Μεγάλη, ωστόσο, θα είναι η ποικιλία στα κιβώτια μετάδοσης κάθώς θα υπάρχουν τρεις επιλογές: εξατάχυτο χειροκίνητο στις εκδόσεις 4Χ2 και 4Χ4, εξατάχυτο αυτόματο για τις εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός τροχούς και ένα αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων για τα μοντέλα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Advertisement

Όποιο και αν επιλεγεί, το 100% της ροπής μπορεί να σταλεί σε μεμονωμένο τροχό χάρη στα συστἠματα Jeep Active Drive και Jeep Active Drive Low.

Για όσους επιθυμούν ακόμα πιο μεγάλη ικανότητα στις εκτός δρόμου διαδρομές η Jeep θα διαθέτει στις βιτρίνες των αντιπροσώπων της μέσα στο 2017 το Compass Trailhawk το οποίο διαθέτει μια ελαφρώς πιο επιθετική και άγρια όψη χάρη στις μοναδικές μαύρες και ασημένιες ζάντες και τις μικρές αλλά χτυπητές πινελιές χρωμίου στη μάσκα του.

Περιλαμβάνει επίσης ένα νέο σύστημα ανάρτησης που επιτρέπει γωνία προσέγγισης 30 μοιρών, γωνία ράμπας 24 μοιρών και γωνία διαφυγής 34 μοιρών, ιδανικές για να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις σε άγρια εδάφη.

Advertisement

Μια εξωτερική ματιά στο νέο Compass μαρτυρά τις αλλαγές που έγιναν σε μια προσπάθεια απομάκρυνσης από το υπάρχον μοντέλο.

Από τις πιο εμφανείς αλλαγές είναι αυτές στην εμπρός μάσκα όπου συναντάμε νέα φώτα ημέρας και επανασχεδιασμένη γρίλια, η χαμηλωμένη γραμμή οροφής, η επανασχεδιασμένη κολώνα C και το πιο στενό πίσω παράθυρο.

Νέα ήθη εισάγει και το εσωτερικό όπου δεσπόζουν μια 3,5 ιντσών οθόνη πληροφοριών (display) ή μια πλήρως ψηφιακή 7 ιντσών.

Advertisement

Η κεντρική οθόνη προσφέρεται σε 5,0, 7,0 ή 8,4 ίντσες που περιλαμβάνουν Apple CarPlay και Android Auto.

πηγη:caranddriver

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement