Σχεδόν 5 εκ. δoλάρια «άγγιξε» το φόρεμα της Μέριλιν που βγήκε στο σφυρί

Advertisement

Ήταν 19 Μαΐου 1962. Η Μέριλιν τραγουδά «Happy Birthday, Mr. President» στον Πρόεδρο Τζον Κένεντι, στα 45α γενέθλιά του και οι 15.000 θεατές – φίλοι και χορηγοί του Δημοκρατικού Κόμματος- που έχουν κατακλύσει το Madison Square Garden- σκανδαλίζονται.

Φορά ένα εφαρμοστό φόρεμα με εκατοντάδες κρυστάλλους (χωρίς … τίποτα από μέσα) που πέρασε στην ιστορία.

Και είναι αυτό το ιστορικό φόρεμα που φόρεσε εκείνη τη βραδιά το μεγαλύτερο σύμβολο του σεξ του 20ου αιώνα που πωλήθηκε έναντι 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων (3, 87 εκ. λίρες) σε δημοπρασία του οίκου Julien που έγινε στις 17 Νοεμβρίου 2016.

Advertisement

φορεμα μεριλιν μονροε-2

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα κομψό nude φόρεμα που παρουσιάστηκε πάνω στο, κατά παραγγελία, μανεκέν που σχεδιάστηκε για να ταιριάζει με ακριβείς αναλογίες σώματος της Μέριλιν Μονρόε.

Μέσα σε αυτό, η αξέχαστη Μέριλιν έδωσε μια ερμηνεία που έκοψε την ανάσα όλων όσων βρίσκονταν εκεί, και κυρίως του προέδρου ο οποίος δήλωσε στη συνέχεια:

Advertisement

«Τώρα μπορώ να αποσυρθώ από την πολιτική, αφού μου τραγούδησαν τα «χρόνια πολλά» με τόσο εκπληκτικό και γλυκό τρόπο».

Κάτω από τα λαμπερά φώτα, η θρυλική Μέριλιν Μονρόε περπάτησε στη σκηνή και έβφαλε τη μακριά λευκή γούνα της, αποκαλύπτοντας αυτό το ένα εφαρμοστό φόρεμα που είχε πάνω του πάνω από 2.500 πολύτιμους κρυστάλλους.

φορεμα μεριλιν μονροε-3

Advertisement

Η δημιουργία του Jean Louis ήταν τόσο σφιχτή που η Μονρόε δεν φορούσε τίποτα από κάτω και έπρεπε να ραφτεί πάνω της την τελευταία στιγμή.

Όταν η Μέριλιν εμφανίστηκε και το φόρεμα τελικά αποκαλύφθηκε, ολόκληρο το ακροατήριο έμεινε άφωνο.

Ο Darren Julien, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του οίκου δημοπρασιών Julien, δήλωσε: «Εχουμε το απίστευτο προνόμιο να προσφέρουμε αυτό το καταπληκτικό φόρεμα σε συλλέκτες, θαυμαστές και λάτρεις της σύγχρονης τέχνης σε όλο τον κόσμο».

Advertisement

«Πενήντα και πλέον χρόνια μετά τον θάνατό της, ο κόσμος παραμένει γοητευμένος από την ομορφιά και το ταλέντο της Μέριλιν», δηλώνει ο Μάρτιν Νόλαν, γενικός διευθυντής της ειδικευμένης στους σταρ του Χόλιγουντ εταιρίας δημοπρασιών.

Δείτε παρακάτω τη συγκλονιστική ερμηνεία της Μέριλιν Μονρόε που έγραψε ιστορία.

πηγη:thetoc.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement