6o Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ στη Στέγη

Advertisement

Η εξωστρέφεια και η δυναμική της ελληνικής τζαζ σκηνής σε ένα τριήμερο με τολμηρές συνεργασίες Ελλήνων και ξένων μουσικών.

Αν και είναι το 6ο Πανόραμα, θα συμβούν πολλά για πρώτη φορά…

Το φετινό Πανόραμα από τις 2 μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, φιλοδοξεί να είναι ένα από τα πιο σημαντικά, αφού επιχειρεί –με τη συνεργασία των μουσικών που συμμετέχουν– πρωτότυπους και ευφάνταστους συνδυασμούς με στόχο τη δημιουργία πρωτογενών έργων και σχημάτων.

Advertisement

Για πρώτη φορά, τρεις σπουδαίοι πιανίστες θα βρεθούν μαζί στη σκηνή για ένα μοναδικό ρεσιτάλ αυτοσχεδιασμού.

Πρόκειται για ένα μουσικό γεγονός που θα καταγραφεί ως τέτοιο μέσα από τη συνομιλία τριών πιανιστών, κορυφαίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, στη σκηνή θα συμπράξουν οι Έλληνες Γιώργος Κοντραφούρης και Νίκος Αναδολής με τον Φινλανδό Aki Rissanen.

Advertisement

Επίσης για πρώτη φορά, οι «Βερολινέζοι» GRIX (Φλώρος Φλωρίδης, Αντώνης Ανισέγκος και Γιώργος Δημητριάδης), που διερευνούν με δημιουργική εμμονή τα όρια του σύγχρονου μουσικού αυτοσχεδιασμού, θα συμπράξουν με την εξαιρετική βοκαλίστρια Λουκία Παλαιολόγου που αγαπάει να πειραματίζεται σε νέους ηχητικούς δρόμους.

Τη διοργάνωση θα κλείσει το διεθνές τρίο του Σπύρου Μάνεση, καταθέτοντας το δικό του δημιουργικό στίγμα.

Το σχήμα διατηρεί δικαίως μια θέση στη σύγχρονη ευρωπαϊκή σκηνή, χάρη στην αποθέωση της μελωδικότητας, της δεξιοτεχνίας και της συνθετικής ικανότητας που χαρακτηρίζει το συνολικό άκουσμα του Μάνεση και των μουσικών συνοδοιπόρων του.

πηγη:mustonline.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement