F1: Νέο σύστημα για πιο δίκαιες ποινές εξετάζουν οι αγωνοδίκες

Advertisement

Ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της Formula 1 ήταν και είναι οι ποινές.

Κάποιες φορές, οι μάχες των οδηγών για το πρωτάθλημα είναι τόσο σκληρές, που μια απόφαση των αγωνοδικών μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση.

Από τη φετινή σεζόν, οι ποινές που μας έχουν μείνει είναι στο Μεξικανικό Grand Prix.

Advertisement

Η μάχη του Sebastian Vettel με τις Red Bull ήταν πολύ έντονη, έτσι ο Max Verstappen έκοψε ευθεία στην πρώτη στροφή.

Μετά από αυτό, πήρε ποινή 5 δευτερολέπτων, ενώ στη συνέχεια ο Vettel τιμωρήθηκε με ποινή 10 δευτερολέπτων, επειδή ήταν επικίνδυνος στην άμυνά του απέναντι στον Daniel Ricciardo.

Δεν ήταν λίγοι, όμως, εκείνοι που αναρωτήθηκαν γιατί ο Lewis Hamilton δεν τιμωρήθηκε όταν βγήκε εκτός στην εκκίνηση;

Advertisement

Το πρόβλημα αυτό θέλει να λύσει η FIA. Στη χθεσινή συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, στη Βιέννη, συζητήθηκε το ενδεχόμενο ενός νέου συστήματος, προκειμένου να υπάρχουν πιο δίκαιες και σταθερές ποινές.

Λεπτομέρειες γι’ αυτό δεν υπάρχουν, όμως μία από τις προτάσεις είναι οι τακτικές συνεδριάσεις εντός της σεζόν, προκειμένου να αναλύονται όλες οι αποφάσεις, για τη δημιουργία μιας κοινής γραμμής επιβολής ποινών.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Αγωνοδικών, Garry Connelly, κάτι που θα πρέπει ακόμα να εξεταστεί είναι και οι αλλαγές στις πίστες, προκειμένου ένας οδηγός να χάνει σημαντικό χρόνο σε περίπτωση που κόψει μια στροφή, πράγμα που σπανίως συμβαίνει τώρα.

πηγη:autoblog.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement