Πάνω από 1 εκατ. λογαριασμοί Google παραβιάστηκαν μέσω ιού σε συσκευές Android

Advertisement

Για ακόμα μία φορά έρχεται στο προσκήνιο είδηση σχετικά με malware που έχει “χτυπήσει” συσκευές Android.

Η ανακάλυψη του έγινε από την Check Point, η οποία αναφέρει ότι το Gooligan malware έχει παραβιάσει περισσότερους από 1 εκατ. λογαριασμούς Google χρησιμοποιώντας πληροφορίες που εκλάπησαν από συσκευές Android.

Το Gooligan malware εγκαθίσταται μέσω third-party καταστημάτων εφαρμογών (όχι από το Google Play) σε συσκευές Android με έκδοση λειτουργικού συστήματος Jelly Bean (4.1, 4.2, 4.3), KitKat (4.4) ή Lollipop (5.0, 5.1).

Advertisement

Αφότου περάσει στη συσκευή, τότε βρίσκει πρόσβαση σε αποθηκευμένους λογαριασμούς Google και προχωρά στην εγκατάσταση και στην αξιολόγηση ανεπιθύμητων εφαρμογών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το Gooligan είναι το πρώτο malware που έχει καταφέρει να παραβιάσει περισσότερες από 1 εκατ. συσκευές μέχρι σήμερα, με τον ρυθμό να ανέρχεται στις 13.000 συσκευές ημερησίως.

Ο επικεφαλής του τμήματος Android Security, Adrian Ludwig, αναφέρει στο Google+ ότι η εταιρεία εργάζεται για την επιδιόρθωση του κενού και έχει ήδη ενημερώσει τους χρήστες που έχουν προσβληθεί.

Advertisement

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι οι χρήστες θα πρέπει να ακολουθούν τη συνιστώμενη μεθοδολογία της Google για την εγκατάσταση εφαρμογών και να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί (ή να αποφεύγουν αν είναι δυνατό) την εγκατάσταση εφαρμογών από ιστοσελίδες ή third-party καταστήματα.

πηγη:techgear.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement