Το κονιάκ 100 ετών που κοστίζει 22.000 δολάρια

remy-martin-758

Δεν αποτελεί κανόνα, αλλά η αλήθεια είναι πως η απόλαυση και η τιμή βαδίζουν χέρι-χέρι σε πολλές περιπτώσεις.

Μία τέτοια περίπτωση είναι το γαλλικό κονιάκ Remy Martin VSOP που πωλείται έναντι 22.000 δολαρίων η φιάλη (ο ΦΠΑ δεν περιλαμβάνεται), σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.

Μετά από 100 χρόνια παλαίωσης στο βαρέλι, το περίφημο κονιάκ αποτελεί από μόνο του κομμάτι της ιστορίας.

Έχει περάσει από τα χέρια τεσσάρων υπεύθυνων κελαριού για να βγει από το κελάρι το 2009 από την Pierrette Trichet.

Τρία χρόνια αργότερα, το 2012, η Trichet αποφάσισε ότι το κονιάκ έχει «αγγίξει την τελειότητα» και το Remy Martin οδηγήθηκε στο συσκευαστήριο με 42,6% βαθμούς περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Το πολύτιμο περιεχόμενο των βαρελιών μοιράστηκε σε 738 συλλεκτικά μπουκάλια που κατασκευάζονται από μαύρο κρύσταλλο Baccarat με χρυσαφί σφράγιση.

Αρώματα που απογειώνουν τις αισθήσεις

Εάν το πορτοφόλι σας δεν μπορεί να «σηκώσει» ολόκληρο το μπουκάλι, έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε το «νέκταρ των κονιάκ» έναντι 1.020 δολαρίων για ένα σφηνάκι μισής ουγγιάς ή 2.100 δολάρια για μια ολόκληρη ουγγιά.

Ο David Mason, διευθυντής του St. Regis μας ξεναγεί στη μοναδική γευστική εμπειρία που προσφέρει το κονιάκ των 22.000 δολαρίων: «Κυριαρχούν φθινοπωρινές γεύσεις –φουντούκι, αμύγδαλο, σύκο, δαμάσκηνο, αποξηραμένα φρούτα.

Το τελείωμα είναι απαλό και αφήνει μια επίγευση καπνού».

πηγη:insider.gr

Δείτε και αυτά: