Λάθος «συναγερμός» του Facebook για… κροτίδες στην Ταϊλάνδη

Advertisement

Η ρύθμιση «έλεγχος ασφαλείας» (safety check) επιτρέπει στους χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικούς δικτύωσης να χαρακτηρίσουν τους εαυτούς τους ως «ασφαλείς» και συνήθως ενεργοποιείται σε περιπτώσεις τρομοκρατικών χτυπημάτων, επιθέσεων και φυσικών καταστροφών.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, αποδείχτηκε ότι η ενεργοποίηση της ρύθμισης ήταν εσφαλμένη, καθώς η υποτιθέμενη έκρηξη οφειλόταν στο γεγονός ότι ένας διαδηλωτής πέταξε κροτίδες έξω από κυβερνητικό κτίριο στην Μπανγκόκ.

Το Facebook ανέφερε ότι βασίστηκε σε σχετικές πληροφορίες για να επιβεβαιώσει το περιστατικό, ωστόσο από την τρόπο που «κάλυψε» το γεγονός, πολλοί χρήστες άρχισαν να μεταδίδουν λάθος ειδήσεις και πληροφορίες για την υποτιθέμενη έκρηξη, που κυκλοφόρησαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Advertisement

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανήρτησε επίσης έναν σύνδεσμο από μία ιστοσελίδα που ονομάζεται bangkokinformer.com και η οποία αναφερόταν σε ένα ειδησεογραφικό βίντεο του BBC, για έκρηξη στη Μπανγκόκ, ωστόσο το συγκεκριμένο βίντεο είχε τραβηχτεί το 2015.

Το αποτέλεσμα ήταν πολλοί χρήστες που βρίσκονταν στην Ταϊλάνδη να ενεργοποιήσουν τη ρύθμιση «έλεγχος ασφαλείας» και να προκληθεί ένας μικρός πανικός.

Μάλιστα, ακόμη και έμπειροι δημοσιογράφοι, που κάτω από κανονικές συνθήκες θα είχαν συνειδητοποιήσει ότι η είδηση δεν είναι αυθεντική, αρχικά την πίστεψαν και απάντησαν στην προτροπή του Facebook.

Advertisement

Τον τελευταίο καιρό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει δεχτεί κριτική για το γεγονός ότι ευθύνεται για την μετάδοση ψεύτικων ειδήσεων.

πηγη:ethnos.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement