Πείτε αντίο στις μπλε οθόνες των Windows

Μην χαίρεστε όμως. Δεν θα εξαφανιστούν, αλλά απλά θα αλλάξουν χρώμα.

Advertisement

Όλοι οι χρήστες Windows αντίκρισαν κάποια στιγμή στη ζωή τους την… καταραμένη “μπλε οθόνη του θανάτου”, που εμφανίζει το λειτουργικό σύστημα της Microsoft κάθε φορά που προκύπτει κάποιο σοβαρό σφάλμα.

Αν και στις τελευταίες εκδόσεις των Windows η εμφάνισή της αποτελεί μάλλον σπάνιο φαινόμενο και συνήθως είναι ταυτόσημη με αστοχίες hardware, δεν παύει να αποτελεί αιτία πανικού, αλλά και τεχνολογικών αστείων από όσους χρησιμοποιούν Linux ή macOS.

Το χαρακτηριστικό μπλε [ή γαλάζιο τελευταία] χρώμα της οθόνης πάντως ίσως αλλάξει στις επόμενες εκδόσεις του λειτουργικού.

Advertisement

Τι εννοούμε; Ότι θα γίνει πράσινο! Αυτό τουλάχιστον παρατήρησαν αρκετοί Windows Insiders, που δοκιμάζουν τα διάφορα Preview Builds των Windows.

Οι σχετικές αναφορές μάλιστα επιβεβαιώθηκαν και από έναν υπάλληλο της Microsoft, τον Matthijs Hoekstra, ο οποίος ανάρτησε την φωτογραφία μιας… Green Screen of Death στο Twitter.

Δεν είναι πάντως ακόμα ξεκάθαρο το αν η Microsoft θα διατηρήσει αυτή την αλλαγή και στις τελικές εκδόσεις του λειτουργικού, αφού υπάρχουν υποψίες ότι οι GSOD προβάλλονται μόνο στα πρώιμα δοκιμαστικά builds, με στόχο να διαφοροποιηθούν τα μηνύματα σφάλματος που οφείλονται σε ανώριμο λογισμικό από τα πραγματικά κρίσιμα, που ίσως υποδηλώνουν σοβαρότερα προβλήματα.

πηγη:gr.pcmag.com

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement