Η ACS στο «μικροσκόπιο» του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Advertisement

Έλεγχο στη μεγαλύτερη εταιρία ταχυμεταφορών της Ελλάδας, την ACS, που ανήκει στο νυν πρόεδρο του ΣΕΒ, Θεόδωρο Φέσσα, πραγματοποίησε προ ημερών, κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης της Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Πρόκειται για έλεγχο που διατάχθηκε από τον ίδιο το νέο ειδικό γραμματέα, Νάσο Ηλιόπουλο, στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας που καταβάλλεται για ενεργό παρουσία του ΣΕΠΕ στις μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας.

Στον έλεγχο που διενεργήθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στην οδό Πέτρου Ράλλη, δεν εντοπίστηκε αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Advertisement

Όμως, βρέθηκε πως έλειπε το βιβλίο υπερωριών και έτσι θα επιβληθεί το σχετικό πρόστιμο (από 300 έως 500 ευρώ -ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων), που όμως ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί, αφού πρέπει πρώτα να συνταχθεί η σχετική έκθεση ελέγχου και να ζητηθούν επίσημα εξηγήσεις από την επιχείρηση.

Παράλληλα, διεξήχθη έλεγχος και στο franchise κατάστημα της εταιρίας στο Νέο Ηράκλειο.

Εκεί διαπιστώθηκαν τόσο περιπτώσεις αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, όσο και άλλες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, που σχετίζονται κυρίως με την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Advertisement

Το πρόστιμο που αναμένεται να επιβληθεί για την περίπτωση του νέου Ηρακλείου, εκτιμάται ότι θα είναι σαφώς υψηλότερο, σε σχέση με εκείνο που αφορά τα κεντρικά της Πέτρου Ράλλη, αλλά επίσης δεν έχει προσδιοριστεί επακριβώς.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε στο ειδικό κλιμάκιο των επιθεωρητών του ΣΕΠΕ, το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρία είχε να ελεγχθεί από το… μακρινό 2009.

πηγη:dikaiologitika.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement