F1: Η Ferrari μπορεί να χάσει τα χρηματικά της προνόμια

Advertisement

Με την Liberty Media να γίνεται εντός ημερών η επίσημη κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1, και ήδη υπαινίχθηκε ότι θα αλλάξει την δομή των χρηματικών επάθλων του αθλήματος, συν ότι η Ferrari μπορεί να χάσει τα οικονομικά προνόμια που απολαμβάνει μέχρι σήμερα.

Το επίκεντρο των αμερικάνων στρέφεται στις αλλαγές που πρέπει να κάνει για να αυξηθεί κι άλλο δημοτικότητά της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και κατ’επέκταση να αυξηθούν τα έσοδά.

Μια ιδέα που εξετάζεται είναι να υπάρξει μια πολύ πιο δίκαιη κατανομή των εμπορικών εσόδων της F1, η οποία θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της ιστορικής πληρωμής που έχουν οι παλαιότερες ομάδες.

Advertisement

Η Ferrari, για παράδειγμα, λαμβάνει πάνω από 90 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, μόνο και μόνο για να τρέχει στην F1, νούμερο υπερδιπλάσιο απ’ότι παίρνει η Manor και η Sauber.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Liberty, Greg Maffei, πρότεινε ότι έχει έρθει η ώρα για τον τερματισμό της άνισης κατανομής των χρημάτων, και ότι η Ferrari θα πρέπει να σκεφτεί την αποδοχή μιας τέτοιας αλλαγής, διότι θα υπάρξουν οφέλη που θα προέρχονται από ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, μέσω της αύξησης των εσόδων από χορηγίες.

πηγη:autoblog.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement