Γραμματόσημα… αφιερωμένα στον David Bowie

Advertisement

Ο David Bowie θα δεσπόζει σε μια σειρά γραμματοσήμων των βρετανικών ταχυδρομείων, σε μια πρωτοβουλία φόρο τιμής για τον μουσικό που απεβίωσε πέρυσι, όπως έγινε γνωστό από την ταχυδρομική υπηρεσία.

«Είναι η πρώτη φορά που η Royal Mail αφιερώνει μια ολόκληρη σειρά γραμματοσήμων σε έναν και μοναδικό μουσικό καλλιτέχνη ή προσωπικότητα του πολιτισμού» επισημαίνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Τα συγκροτήματα Beatles και Pink Floyd είχαν κατά το παρελθόν τιμηθεί με μια σειρά γραμματοσήμων αντίστοιχα.

Advertisement

Στα 10 γραμματόσημα θα παρουσιάζονται εξώφυλλα δίσκων όπως επίσης φωτογραφικά καρέ από τις ζωντανές εμφανίσεις του Bowie και θα διατεθούν προς πώληση από την 14η Μαρτίου, 50 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ του μουσικού αλλά και την χρονιά που ο τραγουδιστής επρόκειτο να κλείσει τα 70 του χρόνια.

Στα έξι από τα γραμματόσημα θα απεικονίζονται τα εξώφυλλα των άλμπουμ «Hunky Dory», «Aladdin Sane», «Heroes», «Let’s Dance», «Earthling» και «Blackstar», το οποίο κυκλοφόρησε λίγες μόλις ημέρες πριν από τον θάνατο του Bowie από καρκίνο σε ηλικία 69 ετών τον Ιανουάριο του 2016.

Στα άλλα τέσσερα γραμματόσημα, συλλέκτες και μη θα μπορούν να δουν φωτογραφίες του εκλιπόντος καλλιτέχνη πάνω στη σκηνή, στην περιοδεία Ziggy Stardust (1972), Stage Tour (1978), Moonlight (1983) και A Reality Tour (2004).

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement