Το ηχηρό, αντιρατσιστικό μήνυμα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ στον Τραμπ

Advertisement

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έσπασε τη σιωπή του σχετικά με περιοριστικές πολιτικές μετανάστευσης που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ και με ένα μήνυμά του κατάφερε να συγκλονίσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έσπευσαν να του δώσουν συγχαρητήρια για την τοποθέτησή του.

Ο ιδρυτής του Facebook εξέφρασε τη δυσαρέσκεια και τη διαφωνία του με τις πολιτικές του Τραμπ μιλώντας για το ποια είναι η στάση που θεωρεί πως πρέπει να κρατήσουν οι ΗΠΑ.

Στο μήνυμά του αναφέρεται στη σύζυγός του που είναι παιδί μεταναστών, αλλά και στις δικές του ευρωπαϊκές ρίζες.

Advertisement

Το μήνυμα του Ζούκερμπεργκ:

«Oι προπαππούδες μου ήρθαν από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Πολωνία. Οι γονείς της Πρισίλα ήταν πρόσφυγες από την Κίνα και το Βιετνάμ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα έθνος μεταναστών, και θα πρέπει να είμαστε περήφανοι γι ‘αυτό.

Όπως πολλοί από εσάς, είμαι και εγώ ανήσυχος για τις επιπτώσεις των πρόσφατων εκτελεστικών διαταγμάτων που υπέγραψε ο Πρόεδρος Τραμπ.

Advertisement

Πρέπει να συνεχίσουμε να κρατάμε τη χώρα ασφαλή, αλλά θα πρέπει να το κάνουμε εστιάζοντας σε ανθρώπους που θέτουν πραγματικά μια απειλή.

Διευρύνοντας το στόχο των αρχών επιβολής του νόμου πέρα από τους ανθρώπους που είναι πραγματική απειλή θα κάνει όλους τους Αμερικανούς λιγότερο ασφαλείς ενώ εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς χαρτιά που δεν αποτελούν απειλή θα ζουν με το φόβο της απέλασης.

Θα πρέπει επίσης να κρατήσουμε τις πόρτες μας ανοιχτές για τους πρόσφυγες και όσους χρειάζονται βοήθεια.

Advertisement

Αν είχαμε στραφεί μακριά από τους πρόσφυγες πριν από μερικές δεκαετίες, η οικογένεια της Πρισίλα δεν θα ήταν εδώ σήμερα.

Τούτου λεχθέντος, ήμουν ευτυχής να ακούσω τον Πρόεδρο Τραμπ να λέει ότι πρόκειται να σκεφτεί κάτι για ονειροπόλους – μετανάστες οι οποίοι ήρθαν στη χώρα αυτή σε νεαρή ηλικία με τους γονείς τους.

Αυτή τη στιγμή, 750.000 «ονειροπόλοι» επωφελούνται από το πρόγραμμα DACA το οποίο τους επιτρέπει να ζουν και να εργάζονται νόμιμα στις ΗΠΑ.

Advertisement

Ελπίζω ότι ο Πρόεδρος και η ομάδα του θα κρατήσουν αυτές τις προστασίες στη θέση τους και τις επόμενες εβδομάδες θα εργαστώ με την ομάδα μας στο FWD.us για να βρούμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε.

Είμαι επίσης ευτυχής που ο Πρόεδρος πιστεύει η χώρα μας θα πρέπει να συνεχίσει να επωφελείται από ανθρώπους μεγάλου ταλέντου που έρχονται στις ΗΠΑ.

Τα ζητήματα αυτά είναι προσωπικά για μένα, ακόμη και πέρα από την οικογένειά μου.

Advertisement

Πριν από μερικά χρόνια, δίδασκα σε ένα τοπικό γυμνάσιο, όπου μερικοί από του καλύτερους μαθητές μου ήταν χωρίς χαρτιά.

Αυτοί είναι το μέλλον μας. Είμαστε ένα έθνος μεταναστών, και όλοι επωφελούνται όταν οι καλύτεροι και ευφυέστεροι όλου του κόσμου μπορούν να ζουν, να εργάζονται και συνεισφέρουν εδώ.

Ελπίζω ότι θα βρούμε το κουράγιο και τη συμπόνια για να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά και να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλους».

πηγη:lifo.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement