Το iPhone θα καταλαβαίνει μόνο του πότε ραγίζει η οθόνη του

Advertisement

Μία νέα πατέντα της Apple επιτρέπει στο iPhone να κάνει διάγνωση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οθόνη του.

Η τεχνολογία της Apple θα επιτρέπει στον εγκέφαλο του τηλεφώνου να προσδιορίζει πιθανές ρωγμές στην επιφάνειά του μέσα από την αποστολή μικρών δονήσεων που θα επιτρέπουν στο τηλέφωνο να εντοπίζει πιθανές ασυνέχειες στην επιφάνειά του, έτσι ώστε να είναι εφικτό να καθοριστεί το ποιο είναι το κομμάτι στο οποίο υπάρχει κάποια ρωγμή που μπορεί να εξελιχθεί άσχημα στο μέλλον.

Μάλιστα, το λογισμικό που αναπτύσσει η Apple εκτιμάται ότι θα μπορεί να ειδοποιεί τον κάτοχο ενός iPhone αναφορικά με το ενδεχόμενο να εμφανιστεί μία ρωγμή σε κάποιο σημείο της οθόνης, ώστε να πάρει τα μέτρα του, ή να προσέχει περισσότερο με το τηλέφωνό του.

Advertisement

Η Apple δεν έχει ανακοινώσει το πότε θα δούμε την εν λόγω τεχνολογία να κάνει την εμφάνισή της, αλλά θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα την έχουν τα μελλοντικά iPhone.

Δεν αποκλείεται να τοποθετηθούν σειρές από πομπούς στα περιθώρια της οθόνης, οι οποίοι να μπορούν να εξετάζουν σε πραγματικό χρόνο το αν είναι συμπαγής η δομή του γυαλιού, χωρίς να εμφανίζει ρωγμές και πιθανούς κινδύνους.

Η Apple εφαρμόζει ένα ακόμα μέτρο προστασίας του πολύτιμου gadget των φίλων της…

πηγη:pestaola.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement