Η ασπιρίνη και οι απίστευτες εναλλακτικές χρήσεις της!

Advertisement

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η ασπιρίνη προστατεύει από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο, αν ληφθεί σωστά.

Παράλληλα, η έρευνα δείχνει ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου και της νόσου του Alzheimer.

Βέβαια, τα οφέλη της υπερβαίνουν κατά πολύ την προσωρινή ανακούφιση από πυρετό και πόνους, ενώ πολλοί αγνοούν τις ικανότητές της σε θέματα ομορφιάς και όχι μόνο.

Advertisement

1. Αντιμετωπίζει δερματικές παθήσεις.

Χρησιμοποιείται ήδη από τον 5ο αιώνα π.Χ. από τον Ιπποκράτη για να αντιμετωπίσει τον πόνο. Το σαλικυλικό οξύ, ένα παράγωγο του ακετυλοσαλικυλικού οξέος (ασπιρίνη), είναι μια σκόνη που εξάγεται από τον φλοιό ενός δέντρου ιτιάς.

Βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας του σμήγματος και της απολέπισης των νεκρών κυττάρων, ενώ είναι εξαιρετικά χρήσιμο στη θεραπεία της ακμής. Τα άτομα με ψωρίαση μπορεί επίσης να επωφεληθούν από το σαλικυλικό οξύ της ασπιρίνης.

Για να φτιάξετε τη δική σας μάσκα δέρματος με βάση την ασπιρίνη συντρίψτε μέχρι πέντε μη επικαλυμμένα χάπια ασπιρίνης και αναμείξτε τα σε ένα τέταρτο φλιτζάνι ζεστό, αποσταγμένο νερό.

Advertisement

Ανακατέψτε καλά μέχρι το αφέψημα αναπτύξει μια υφή πάστας. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι στο μίγμα για να καρπωθείτε τα οφέλη αυτής της φυσικής αντιβακτηριακής ενυδατικής κρέμας.

Μόλις το μίγμα λάβει περίπου την ίδια θερμοκρασία με το δέρμα σας, εφαρμόζετε σε όλα τα μέρη του σώματος που προσβλήθηκαν από την ακμή ή άλλα είδη φλεγμονής, και το αφήνετε για περίπου 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

2. Απομακρύνει την πιτυρίδα.

Λόγω των ενυδατικών του ιδιοτήτων, το ίδιο το σαλικυλικό οξύ που περιέχεται σε καθαριστικά προσώπου είναι επίσης ένα συστατικό σε πολλά σαμπουάν πιτυρίδας.

Advertisement

Πράγματι, η εφαρμογή της ασπιρίνης στο σαμπουάν των μαλλιών σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής του τριχωτού της κεφαλής που προκαλεί πιτυρίδα.

Για να ετοιμάσετε το μίγμα, συντρίψτε δύο ή τρεις ασπιρίνες και ανακατέψτε με το σαμπουάν σας.

Δώστε έμφαση στο τριχωτό της κεφαλής σας, καθώς κάνετε μασάζ και αφήστε το να καθίσει για τρία έως πέντε λεπτά πριν το ξέπλυμα.

Advertisement

3. Απομακρύνει τους λεκέδες.

Το σαλικυλικό οξύ στην ασπιρίνη βοηθά να εξουδετερώσει τους λεκέδες από την επίθεση των ενώσεων που βρίσκονται στον ιδρώτα.

Αναμίξτε τρεις ασπιρίνες και μισό φλιτζάνι ζεστό νερό σε ένα μπολ. Βυθίστε το χρωματισμένο μέρος των ενδυμάτων στο μπολ για λίγες ώρες.

Στη συνέχεια, πλύνετε το ρούχο ως συνήθως.

4. Δυναμώνει τον κήπο σας.

Η ασπιρίνη ενεργοποιεί τη φυσική άμυνα των φυτών και την πρόληψη του σχηματισμού των μυκήτων.

Advertisement

Επίσης, αυξάνει τον ρυθμό ανάπτυξης.

Διαλύστε μία ασπιρίνη σε ένα λίτρο νερού και ψεκάστε κάθε φυτό εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Μπορεί επίσης να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των νωπών κομμένων λουλουδιών.

πηγη:flowmagazine.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement