Η SpaceX και ο Elon Musk άνοιξαν σήμερα οριστικά τον δρόμο για προσιτά ταξίδια στο Διάστημα

Μια νέα εποχή ξημερώνει για την Ανθρωπότητα και την προσπάθεια της να ταξιδέψει στο Διάστημα

Advertisement

Μια νέα εποχή ξημερώνει για την Ανθρωπότητα και την προσπάθεια της να ταξιδέψει στο Διάστημα με μεγαλύτερη ευκολία μειώνοντας δραματικά το κόστος, καθώς η SpaceX του Elon Musk ολοκλήρωσε με επιτυχία σήμερα τα ξημερώματα την πρώτη αποστολή δορυφόρου με μεταχειρισμένο προωθητικό πύραυλο Falcon 9, τον οποίο κατάφεραν εκ νέου να προσεδαφίσουν για να χρησιμοποιηθεί και πάλι σε άλλη αποστολή!

Όπως δήλωσε ο CEO της SpaceX, Elon Musk:

“Είχαμε μια υπέροχη μέρα σήμερα. Πρόκειται για ένα ιστορικό επίτευγμα που θα φέρει την επανάσταση για τις πτήσεις στο Διάστημα. Χρειάστηκαν να περάσουν 15 χρόνια για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Πραγματικά δεν έχω λόγια. Ήταν μια υπέροχη μέρα για την SpaceX και την εξερεύνηση του Διαστήματος γενικότερα”

Το βασικό κομμάτι του πυραύλου Falcon 9 είχε χρησιμοποιηθεί πέρυσι για την τροφοδοσία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) και έπειτα επανεδαφίστηκε με επιτυχία σε drone πλατφόρμα στον Ατλαντικό Ωκεανό. Αυτό το βασικό μέρος που επιστρέφει αντιστοιχεί στο 80% του συνολικού κόστους μιας εκτόξευσης πυραύλου, επομένως, αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι το επίτευγμα για τη μείωση του κόστους.

Advertisement

Πηγή: techgear.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement