Στην Έιμι Άνταμς το φετινό βραβείο της Αμερικανικής Ταινιοθήκης

Advertisement

Η Αμερικανική Ταινιοθήκη θα βραβεύσει, φέτος τον Νοέμβριο, την ηθοποιό Έιμι Άνταμς, για τη συνεισφορά της στην κινηματογραφική τέχνη.

«Η Έιμι Άνταμς είναι μία από τις πιο αγαπημένες, αξιόλογες ηθοποιούς», δήλωσε ο πρόεδρος της Αμερικανικής Ταινιοθήκης, Ρικ Νισίτα.

«Σύμφωνα με τα λόγια ενός από τους σκηνοθέτες της, είναι ευφυής, σκληρή, διασκεδαστική, φιλόδοξη και φυσικά όμορφη. Σε συνδυασμό με το λαμπρό ταλέντο της και την ασύγκριτη γοητεία της με μία καριέρα που έχει εκτοξευθεί στα ύψη, η Έιμι Άνταμς είναι η ιδανική αποδέκτης του 31ου βραβείου της Αμερικανικής Ταινιοθήκης», αναφέρει το περιοδικό Variety.

Advertisement

Η πέντε φορές προτεινόμενη για Όσκαρ ηθοποιός θα παραλάβει το βραβείο στο 31ο ετήσιο φιλανθρωπικό γκαλά του ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού πολιτιστικού οργανισμού με έδρα το Λος Άντζελες, που θα πραγματοποιηθεί στο Μπέβερλι Χιλς στις 10 Νοεμβρίου.

Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού για τη βράβευσή της ελήφθη ομόφωνα.

Η 42χρονη ηθοποιός έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες «American Hustle» (Οδηγός Διαπλοκής), «Arrival» (Η Άφιξη), «Man of Steel» (Άνθρωπος από ατσάλι), «Nocturnal Animals» (Νυκτόβια Πλάσματα) και έχει εισπράξει πολύ θετικές κριτικές.

Advertisement

Η Αμερικανική Ταινιοθήκη έχει βραβεύσει στο παρελθόν τους Ρόμπιν Ουίλιαμς, Στίβεν Σπίλμπεργκ, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. Πέρυσι βραβεύθηκε ο σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ.

πηγη:naftemporiki.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement