World Car of the Year η Jaguar F-Pace

Advertisement

Οι νικητές του ετήσιου διαγωνισμού World Car of the Year για το 2017 ανακοινώθηκαν σήμερα στην έκθεση New York Auto Show.

Η επιτροπή των 75 δημοσιογράφων αυτοκινήτου από όλον τον κόσμο, μετά από μήνες διαβουλεύσεων που ξεκίνησαν στο Σαλόνι του Παρισιού τον περασμένο Οκτώβρη, απένειμε το φετινό βραβείο στο αουτσάιντερ, την Jaguar F-pace, που είναι και το πρώτο SUV που κερδίζει τη διάκριση.

Η F-Pace νίκησε πάνω από 20 άξιους αντιπάλους απ’ όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων μια στρατιά από μοντέλα του VW Group.

Advertisement

Στον τελικό γύρο της ψηφοφορίας, η Jaguar επικράτησε του Audi Q5 και του VW Tiguan.

Και δεν πήρε μόνο τον τίτλο του World Car of the Year 2017, αλλά και το βραβείο σχεδίασης World Car Design of the Year 2017, νικώντας τη Mercedes S-Class Cabriolet και το Toyota C-HR.

«Η F-Pace σχεδιάστηκε κι εξελίχθηκε ως ένα SUV επιδόσεων με εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά, καθημερινή χρηστικότητα και τολμηρό ντιζάιν», είπε ο Dr Ralf Speth, CEO της Jaguar Land Rover.

Advertisement

«Το γεγονός ότι κέρδισε αυτά τα δύο βραβεία αποτελεί αναγνώριση του ταλέντου και της εξαιρετικής δουλειάς των ομάδων μας που δημιούργησαν το πιο πρακτικό σπορ αυτοκίνητο του κόσμου και καλύτερο σε πωλήσεις μοντέλο της Jaguar».

Άλλοι φετινοί νικητές είναι η Mercedes-Benz E-Class, που πήρε τον τίτλο World Luxury Car, η Porsche 718 Boxster/Cayman που ανακηρύχθηκε World Performance Car, το Toyota Prius Prime που πήρε το οικολογικό World Green Car Award και το BMW i3 που πήρε το βραβείο αυτοκινήτου πόλης World Urban Car Award.

Η F-Pace διαδέχεται το Mazda MX-5 και τη Mercedes C-Class, που πήραν τον τίτλο WCOTY το 2016 και το 2015 αντίστοιχα.

πηγη:drive.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement