Μπάλα ταξίδεψε 1.800 χλμ. στη θάλασσα

Advertisement

Μια ποδοσφαιρική μπάλα η οποία ανήκει σε σύλλογο του Αμπερντίν, στην ανατολική Σκωτία, εντοπίστηκε στις ακτές του νησιού Βάνα στον νορβηγικό βορρά, έχοντας διανύσει απόσταση 1.800 χιλιομέτρων (ή 1.100 μιλίων) στη θάλασσα.

Η μπάλα, την οποία χρησιμοποιούσαν στις προπονήσεις τους οι ποδοσφαιριστές των ακαδημιών της ομάδας Banks O’ Dee, πέρασε πάνω από έναν φράχτη και βρέθηκε στα νερά του ποταμού Ντι που διασχίζει το Αμπερντίν.

Έκτοτε τα ίχνη της χάθηκαν, με τη μπάλα, σύμφωνα με το BBC, να διασχίζει τη Βόρεια και τη Νορβηγική Θάλασσα, καταλήγοντας στο νησί Βάνα.

Advertisement

Εκεί εντοπίστηκε από τον κάτοικο του νησιού Νιλς Χιούγκο ο οποίος, από κοινού με τον φίλο του Τζόνι Μικάελσεν, διαπίστωσαν ότι δεν είχε ξεθωριάσει ακόμη το -γραμμένο με μαρκαδόρο πάνω στη μπάλα- όνομα της ομάδας.

Έτσι, αποφάσισαν να ενημερώσουν τον σύλλογο πως εντόπισαν τη χαμένη μπάλα, υποστηρίζοντας ότι μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί.

Παρά τη χαμηλή αξία της μπάλας, ο σύλλογος σχεδιάζει να προσκαλέσει τους δύο Νορβηγούς στο Αμπερντίν, προκειμένου να τους τιμήσει συμβολικά σε ένα από τα παιχνίδια του.

πηγη:naftemporiki.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement