Το Pornhub καλείται να αποκαλύψει τα στοιχεία χρηστών του, λόγω πνευματικών δικαιωμάτων

Advertisement

Αν νομίζατε ότι το κυνήγι κατά της πειρατείας περιορίζεται μόνο σε ταινίες, σειρές, μουσική και games, τότε γράψτε λάθος.

Η ιστοσελίδα TorrentFreak έφερε στο φως μια υπόθεση που ξεκίνησε στα τέλη Μαρτίου και αφορά τον δημοφιλέστερο προορισμό (βάση επισκεψιμότητας) για πορνογραφικό υλικό, το Pornhub, αλλά και τους χρήστες του.

Συγκεκριμένα, δικαστήριο της Καλιφόρνια απέστειλε σχετική κλήτευση στο Pornhub για να παραδώσει τα στοιχεία των χρηστών που έχουν ανεβάσει videos της εταιρείας παραγωγής Foshan Ltd. χωρίς την άδεια της.

Advertisement

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται ονόματα, διευθύνσεις IP, διευθύνσεις email, ιστορικό πλοήγησης στο Pornhub, ιστορικό αναρτήσεων, σχόλια, τηλεφωνικούς αριθμούς, διευθύνσεις κατοικίας και οτιδήποτε άλλο μπορεί να βοηθήσει στην ταυτοποίηση τους.

Το Pornhub θα πρέπει να συμμορφωθεί με την εντολή του δικαστηρίου μέχρι την 1η Μαΐου και στη συνέχεια είναι στο χέρι της Foshan Ltd. να επιλέξει αν θα ασκήσει διώξεις για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων.

Αν αναρωτιέστε γιατί δεν ασκείται εξαρχής δίωξη στο Pornhub, η υπηρεσία καλύπτεται από τους ίδιους όρους χρήσης που γνωρίζουμε από άλλες παρόμοιες υπηρεσίες διαφορετικής θεματολογίας (π.χ. YouTube) και η ευθύνη πέφτει στον χρήστη.

πηγη:techgear.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement